con-man-alan-tudyk1.JPG

Една различна перспектива на света на научната фантастика представя „Con man”

Комедийният уебсериал ще стартира на 30-ти септември

Алан Тюдик и Нейтън Филиън
Алан Тюдик и Нейтън Филиън

„Кон Ман” е проект на Алан Тюдик (”Файърфлай”, „Къща за кукли”, “V”, „Като рицарите”), който не само се превъплъщава в главната роля, а и е сценарист и режисьор. Уебсериалът е финансиран от кампания за набиране на средства в сайта Indiegogo, която бележи своеобразен рекорд, тъй като още през първите 24 часа от кампанията са събрани над един милион долара, а до края и – повече от три милиона. Сериалът е комедия, а не фантастика, но си струва поне да бъде споменат тук, тъй като както основната му тема, така и много от актьорите въвлечени в проекта са тясно свързани със съвременния свят на научната фантастика.
Сюжетът разказва за Рей Ниръли (Wray Nerely), в чиято роля се превъплъщава Алан Тюдик. Той е актьор, чиято кариера е в застой след участието му в отличен, но преждевременно прекратен научно-фантастичен сериал, наречен „Спектрум”. Едно от основните занимания на Рей е да посещава конвенции (като Comic con – откъдето произлиза и забавната игра на думи в заглавието на „Con man”). За разлика от него, колегата му от същия сериал – Джак Мур (Нейтън Филиън) е истинска холивудска звезда. Епизодите ще проследят „приключенията” на Рей по кон-овете, интеракцията му с феновете и колегите му, а ако съдим от трейлъра – и осъществяването на последния му проект – филм-продължение на „Спектрум”, идеята за който е плод на недоразумение.
Една от особеностите на уебсериала, която със сигурност ще се хареса на почитателите на фантастиката, е че ще включва необичайно голям брой камеа (или камеота?) на актьори от жанра. Сред тях са Ейми Акър, Фелисия Дей, Шон Остин, Съмър Глау, Кандис Патън, Майкъл Труко, Триша Хелфър, Уил Уитън, Майло Вентимилия, Сет Грийн, Джина Торес, Шон Маер и др.
Уебсериалът ще започне да се излъчва по Vimeo на 30 септември – всяка седмица ще могат да се гледат по три епизода, като първият и за сега единствен сезон ще се състои от дванадесет епизода плюс един бонус (който ще представя „изгубен” епизод на „Спектрум”). Вижте трейлъра и забавен клип, излъчен по време на кампанията за набиране на средства:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата