2 коментара
TheExpanse gallery 101Characters 02

„Експанзията“ подновен въпреки нисък рейтинг

Syfy дава шанс на новата си надежда въпреки недостатъчния зрителски интерес.

Както телевизия Syfy, така и всички фенове на фантастиката се надявахме The Expanse да бъде следващия хит на кабеларката. Критиците побързаха да сравнят сериала с „Бойна звезда Галактика“, а „Ловци на глави“ и „Тъмна материя“ доказаха, че потенциал за добър космически проект все още има, стига да се налеят пари в него. За съжаление, „Експанзията“ е далеч от хит – едва 1,1 милиона са гледали първия епизод, а втори и трети губят по 20% рейтинг спрямо предишния. Публиката за четвърти епизод възлиза на 633 хиляди. За сравнение, спрения по-рано тази година Defiance имаше над милион зрители за всички епизоди от последния си сезон, без един, а през дебютната си година събираше средно по 2 милиона зрители на серия.

Въпреки тези мрачни данни, Syfy е дала шанс на „Експанзията“ като е поръчала втори сезон, и то с 3 епизода повече, от сегашния (от 10 на 13). По сценариите се работи още от ноември, тъй като обработката на специалните ефекти изисква повече време и за продуциращата компания е трудно да изготви нов пакет епизоди в рамките на по-малко от година. Явно неофициално всички са очаквали от сериала да бъде хит, което обяснява предварителното започване на работата.

По случай подновяването, Дейв Хауи, президент на Syfy, казва следното: „The Expanse уцелва всички мишени в творчески аспект, привлича страстна фенбаза както сред зрителите, така и сред критиците, и изпълнява обещанието на телевизията ни за умна и провокативна фантастика“.

Трябва да се отбележи, че отзивите за сериала наистина са положителни, а първият епизод беше пуснат на VOD 3 седмици преди премиерата си, при което беше пробван от 4.5 милиона зрители. Стискаме палци оттук нататък рейтингът да върви нагоре и втори сезон да не се окаже последен. Пети епизод излиза на 6 януари българско време, ето и тийзърът към него:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата