2 коментара
TheExpanse gallery 101Characters 02

Експанзията продължава и догодина

The Expanse рано-рано е подновен за пети сезон.

Сериалът „Експанзията“ беше спрян от телевизия Syfy миналата година, но след това подновен от Amazon Prime. Кадри от четвърти сезон бяха показани на Комик-кон в Сан Диего, като феновете (които, между другото, никак не са малко) с нетърпение очакват да видят какво са сътворили новите продуценти (които и преди участваха във финансирането, но сега са поели ексклузивно контрола). Тъй като винаги подобни решения са рискови и не се знае дали поемането на юздите ще се отплати за стрийминг платформата, чакахме със затаен дъх да видим сезона, пък след това и дали ще има още серии. За щастие, Амазон са толкова сигурни в качествата и потенциала на продукцията си, че още отсега са й поръчали пети сезон. И то без да обявяват, че ще бъде последен, което отваря вратичка и за шести…

Заедно с новината е пуснато и ново тийзърче за предстоящите епизоди, което се фокусира върху визуалните ефекти и актьорския състав:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Има доста време докато стигнем до четвърти сезон – чак на 13 декември, което прави новината за подновяването още по-изненадваща. Сюжетът на четвърти сезон явно ще следва този от книгата „Сибола гори“, а ако логиката на адаптацията се запази, то пети сезон ще се занимае с „Игрите на Немезида“. На английски има издадени още три книги в поредицата на Джеймс С. А. Кори, догодина се чака и четвърта, така че има достатъчно материал за дълго здраве на сериала.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата