hari-potyr-fenove

Флашмоб в чест на Хари Потър

На 12 октомври в 18:00 минувачите по бул. „Витоша“ ще бъдат изненадани от фенове на Хари Потър.

hari-potyr-i-prokylnatoto-dete-c„Хари Потър“ определено е емблематична фентъзи поредица за нашето време. Джоан Роулинг създаде световен феномен, който не подмина и България. Въпреки че тийнейджърските приключения на именития магьосник приключиха преди много години, Роулинг отново се завърна във вселената му и създаде сценарий за пиеса – „Хари Потър и Прокълнатото дете“. Осмата книга от поредицата ще бъде издадена у нас от „Егмонт България“, а премиерата й е точно на границата между 12 и 13 октомври. Издателството кани всички почитатели да отпразнуват заедно излизането на книгата с флашмоб в центъра на София!

Представянето на „Хари Потър и Прокълнатото дете“ ще се проведе утре, на 12 октомври от 18.15 ч. пред книжен център „Гринуич“, където феновете ще имат възможността да си припомнят приключенията на Хари и да отпразнуват излизането на дългоочакваната осма история за вълшебническия свят на българския пазар. От „Егмонт България“ са приготвили магически изненади и награди, а онези, които искат да бъдат сред първите, които ще се сдобият с българското издание на книгата, ще могат да го направят точно в полунощ в книжен център „Гринуич“.

От издателството призовават почитателите на книгите на Дж. К. Роулинг да застанат облечени като любим герой от поредицата на централно място на улица „Витоша“ в 18 ч. (15 минути преди официалното събитие) и да прочетат любим свой откъс от поредицата за Хари Потър пред очите на нищо неподозиращите минувачи под мотото „Сподели магията“. Колкото повече фенове се съберат, толкова по-ефектен флашмоб ще се получи.

Сюжетът в пиесата се развива 19 години след победата над Волдемор. Животът на Хари Потър никога не е бил лесен – особено сега, когато вече е претоварен с работа служител на Министерството на магията, съпруг и баща на трима ученици.

Докато Хари се бори с миналото си, което все още го преследва, неговият най-малък син Албус се опитва да приеме тежестта на семейно наследство, което никога не е искал. Докато минало и настояще застрашително се сливат, баща и син ще научат неудобната истина, че тъмнината често идва от най-неочаквани места.

Базирана на оригинална нова история от Дж. К. Роулинг, Джон Тифани и Джак Торн, Хари Потър и Прокълнатото дете е пиеса на Джак Торн. Това е и осмата история за „момчето магьосник“ и първата, представена официално на сцена. Това специално предварително издание на сценария прави продължението на приключенията на Хари Потър, неговото семейство и приятели достъпно за читателите навсякъде веднага след световната премиера на пиесата в лондонския театър „Уест Енд“ на 30 юли 2016 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата