tv home cinema television

Futurama подновена, Superman & Lois завършва, Chapelwaite спрян

„Футурама“ ще има 13-ти и 14-ти сезон, „Супермен и Лоис“ завършва с четвърти сезон, а „Чепълуейт“ ще остане без втори сезон, въпреки че такъв уж беше обещан.

Днес имаме три сериалови новини по целия спектър на скалата добри/лоши. Започваме с хубавото и после ще ви сдухаме с лошото.

„Футурама“ тази година се завърна изненадващо за 11-ти сезон и се справи прилично. От самото начало се знаеше, че ще има и 12-ти сезон. Феновете явно са се затичали към Hulu за новите епизоди, защото стрийминг платформата е доста доволна от представянето на сериала. Именно затова още отсега са поръчани 13-ти и 14-ти сезон. Така можем да бъдем спокойни, че ще имаме нови епизоди чак до 2026 година. А може би и след това?

Бутон за зареждане на YouTube видео

Следващата новина пак е хубава, но само в краткосрочен план. „Супермен и Лоис“ ще има четвърти сезон, както си е обещано, но той ще бъде последен. Телевизията CW се ребрандира и, въпреки че все пак ще произвежда по някой и друг нов сериал, дните й на богатство от фантастики са преброени. Superman & Lois не се води официално като част от Arrowverse, защото сюжетите й се развиват на алтернативна на нашата Земя, но все пак е последната връзка с тази сериалова вселена, която някога доминираше телевизионния пейзаж. Новият сезон ще има само десет епизода и немалка част от редовно появяващите се актьори ще бъде поорязана, за да се намали бюджета. Единствено Майкъл Къдлиц се присъединява към състава, и то в емблематичната роля на Лекс Лутор. Продукцията още не е започнала, тъй като не са приключили стачките.

Бутон за зареждане на YouTube видео

И накрая скръбната вест – „Чепъллуейт“ няма да има втори сезон. Въпреки че беше уж подновена, адаптацията на разказа на Стивън Кинг ще си остане в забвение, като телевизията е предпочела даже да си замълчи и въобще не е коментирала решението си. Вероятно и там проблемът е ребрандирането, но липсата на изявление при обръщане на вече взето решение не е уважително към зрителите със сигурност. Разбира се, феновете на Стивън Кинг няма нужда да се притесняват – тепърва предстоят все още много други адаптации по негови творби, но феновете конкретно на този сериал имат пълното право да са недоволни. След купища подобни действия от различни продуценти напоследък, ще имаме предвид явно, че всякакви новини за подновявания не значат нищо, докато не видим трейлъри за новите сезони.

Бутон за зареждане на YouTube видео