the hunger games logo 100

Гари Рос няма да режисира продължението на „Игрите на глада“

Lionsgate ще търси нов режисьор за „Възпламеняване“, тъй като Гари Рос ще се концентрира върху свой собствен, по-рентабилен проект.

Изображение с име: catching fire bgКино версията на „Игрите на глада“ оправда абсолютно всички очаквания към нея. Разби рекорда на „Здрач“ в бокс-офиса и продължава да събира тълпи от зрители в киносалоните. Равносметката от първите седмици е, че филмът печели по няколко десетки милиона на ден. Режисьорът Гари Рос трябва да е много щастлив човек. Ето защо новината, че той няма да режисира продължението, меко казано, учудва.

Специалистът, пресъздал творбата на Сюзан Колинс на голям екран, сам е взел решението си. Според думите му, той ще се концентрира върху свой собствен проект, който му е по-близо до сърцето, а и от който очаква да спечели повече пари. Е, при положение, че „Игрите на глада“ са рекордьор по продадени билети, то или договорът на режисьора с Lionsgate е адски неизгоден за него, или за следващия си проект Рос планира нещо уникално и феноменално, например да покани Господ в главната роля.

Оказва се, обаче, че студиото си е имало едно на ум, че може да стане така. Още в началото на годината от Lionsgate са наели Саймън Бюфой („Беднякът-милионер“) да напише сценарий за следващата част от поредицата. Явно още тогава са знаели, че може да се наложи да се търси бърз заместник на Гари Рос.

Въпреки това изявление на режисьора, от Лъвската Порта не са променили своите планове – снимките на „Възпламеняване“ трябва да започнат още тази есен. Целта е да се използва Дженифър Лорънс докато е свободна, тъй като в началото на 2013 ще започнат снимките на другия й хитов филм – „Х-мен: Първа вълна 2“. Младата дама определено умее да подбира проектите, в които да участва, тъй като тя е една от най-търсените холивудски актриси днес.

Който и да е новият режисьор, едно е сигурно – следващата част от The Hunger Games – Catching Fire отново ще разтърси бокс-офиса. А дали ще е също толкова добра – само времето ще покаже.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата