cherni vodi ttt

Гмурнете се в Черните води на сирените

Водата я зове, но сирената е готова на всичко, за да ѝ устои.

Изображение с име: cherni vodi cccВчера „Егмонт България” пусна на пазара „Черни води” – дългоочаквания финал на трилогията „Сирена”. Романът се предлага в цялата страна на цена от 9,90 лева и изглежда като многообещаващ финал, който ще зарадва феновете на трилогия „Сирена“.

Година след смъртта на сестра ѝ и събитията, превърнали я в сирена, тайната на Ванеса Сандс е разкрита. Саймън е узнал истинската ѝ самоличност и е научил за особените ѝ способности. Цената, която Ванеса плаща, е доста висока – любимият ѝ не вярва, че e достатъчно силен, за да бъде с нея. И това не е всичко, защото сирените от Уинтър Харбър са решени веднъж завинаги да я привлекат на своя страна.

Докато Ванеса отчаяно се опитва да си върне любовта и нормалния живот, тя чувства как става все по-слаба и по-слаба… независимо колко често плува или колко солена вода пие. Тя няма идея как ще оцелее като сирена, нито иска да научи истината за новооткритата си самоличност. Прекалено ужасяващо е. Защото, за да остане жива, Ванеса трябва да се подчини на нуждата на сирената в нея, независимо кого ранява. Дали ще устои? Ще успее ли да върне Саймън в живота си, щом сама разбира, че е чудовище, което ще му причини единствено болка?

Авторката Триша Рейбърн е родена в Ривърхед, Ню Йорк. Завършва колежа Мидълбъри през 2000 година и получава магистърска степен от университета в Лонг Айлънд през 2005 година. Първата си книга The Melting of Maggie Bean Триша започва като проект за дипломната си работа. Следват още няколко романа за деца, преди писателката да стъпи на сцената на литературата за тийнейджъри с първия роман от трилогията „Сирена”, публикуван през 2010 година. Още с появата си романът попада сред най-продаваните заглавия, класирани в престижната листа на „Ню Йорк Таймс” и получава високи оценки както от критиците, така и от читателите. Втората книга „Мъртво вълнение” излиза година по-късно през 2011 година, а „Черни води” е третата и финална част от нея.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата