petata vylna ttt

Гмурнете се в Петата вълна

Бестселър със зли извънземни, който ще започне цяла трилогия – „Петата вълна“ на Рик Янси е следващото предложение на Егмонт България.

Рик Янси е автор на 13 романа и автобиография (Confessions of a Tax Collector). Книгите му са преведени на над 20 езика и му донасят не само международно признание, но и престижни литератури отличия. Романът му за тийнейджъри The Extraordinary Adventures of Alfred Kropp е обявен за най-добра книга на годината от „Пъблишърс Уикли” и номиниран за наградата Carnegie Medal. През 2010 г. Рик печели и отличието „Принц” за The Monstrumologist, а продължението The Curse of the Wendigo е финалист за Los Angeles Times Book Prize.

От днес, 27 май, той ще бъде известен на българската публика и с романа си „Петата вълна“, който излиза по-малко от месец след премиерата си в САЩ. The Fifth Wave е първата част от научно фантастична трилогия, която дебютира изключително успешно в родината си и заработи невероятно количество положителни ревюта. Към него има и серия от трейлъри.

Бутон за зареждане на YouTube видео

След първата вълна остана само мрак. След втората – оцеляха само щастливците. След третата – останаха само злощастните. А след четвъртата вече имаше едно-единствено правило: не вярвай на никого.

Петата вълна идва, а Каси трябва да избяга от тях… съществата, които изглеждат като нас, които знаят как мислим и които са тук, за да ни убият.

Да си сам означава да оцелееш. Или поне така вярва Каси, докато не среща Ивън Уолкър. Красив и загадъчен, Ивън може би е единствената надежда на Каси да спаси братчето си – и дори себе си. Но изборът е труден, защото е избор на живот и смърт.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата