Jessabelle-movie-trailer-2014

Готови ли сте за нов хорър?

Урочасана видеокасета, тайна от миналото и зли духове… „Джесабел“.

Джейсън Блум е продуцент, който се изхранва чрез превръщане на нискобюджетни хоръри в хитове – през неговите ръце са минали „Паранормална активност“, „Окулус“ и др. Новото му предложение е „Джесабел“ – претърпяла инцидент млада жена, която се връща при баща си и открива видеокасета с майка й, която я предупреждава за дебнещо я зло. Не след дълго в зловещата къща започват да се случват инцидент след инцидент, а Джесабел трябва бързо да разбере какво става ако иска да оцелее. Jessabelle вече си има и трейлър:

Виждаме, че сюжетът очевидно е повлиян от „Предизвестена смърт“ и познатата идея за обитавана от духове къща. Едва ли ще има нещо оригинално в сюжета, макар че има шанс идеята с майката, направила запис за дъщеря си, да бъде развита по нов и интересен начин.

Режисьор е Кевин Гройтерт, работил по последните два „Убийствен пъзел“, а сценарист е Робърт Бен Гарант, който доскоро е писал семейни комедии („Такси“). Местенето в хоръра е нож с две остриета – от една страна сценаристът няма никакъв опит и може тотално да провали нещата, от друга – има шанс да внесе свежест в жанр, в който няма нищо ново от „Хижата в гората“ насам. Актьорският състав е събран от световно неизвестните Сара Снук, Марк Уебър и Дейвид Андрюс.

Филмът ще излезе в САЩ някъде през август, а до България може и въобще да не стигне (което всъщност едва ли ще е голяма загуба предвид необещаващата информация досега и не кой знае колко впечатляващия трейлър).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата