7 коментара
american-gods6

Грандиозен трейлър за „Американски богове“

Премиерата на American Gods наближава!

Един от най-вълнуващите нови сериали за тази година е American Gods на телевизия Starz. Подготвян от години, неколкократно забавян по какви ли не причини, продукцията скоро ще види бял свят! Първият трейлър, който излезе миналата година, беше достатъчно зарибяващ, само загатвайки за основите на сюжета, но този вече окончателно бетонира „Американски богове“ като нещо, което трябва да се види чрез зрелищните си кадри. Без повече интродукции, минаваме на най-важното:

Бутон за зареждане на YouTube видео

И без да съм чел оригиналния роман на Нийл Геймън тръпна в очакване, представям си какво им е на почитателите на книгата. Всичко тук изглежда добре – Браян Фулър отново демонстрира нестандартния си почерк, като овенът с горящите очи е кулминация на показаните визии. Актьорският състав е все така впечатляващ с Рики Уитъл, Иън Макшейн, Джилиан Андерсън, Орландо Джоунс, Емили Браунинг и др.

В сериала се залага на фантастичната нотка, че всички богове, карали народите да им се кланят в един или друг период от историята, са истински. Тяхната сила зависи от вярата на хората в тях. Ето защо древни богове от гръцката, римската, египетската, скандинавската, индуската и т.н. митологии днес са на практика безсилни. Същевременно са се появили нови богове, породени от съвременните вероизповедания на хората, повлияни от телевизия, дрога, интернет и т.н. Назрява война между старите и новите богове, а това няма как да не се отрази и на хората. В центъра й ще се окаже Шадоу Муун, бивш затворник и вдовец.

Премиерата е насрочена за 1 май българско време.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата