his-dark-materials

His Dark Materials е подновен за втори сезон. ОБНОВЕНА

Въпреки че сериалът по „Тъмните му материи“ все още снима дебютния си сезон, BBC вече са поръчали втори. ОБНОВЕНА: HBO също стават продуценти.

Изображение с име: his-dark-materials

ОБНОВЛЕНИЕ: Днес стана ясно, че HBO също стават продуценти на His Dark Materials. Сериалът се прави за британския пазар, но вече си има и световен разпространител. Това вероятно означава, че у нас ще можем да гледаме всеки епизод легално по HBO GO още в първия ден след световната премиера.

Поредицата „Тъмните му материи“ на Филип Пулман определено има своите фенове, въпреки че филмът по първата книга, „Златният компас“ се оказа провал. Сега BBC инвестират в нов амбициозен опит да адаптират романите, но не за кино, а за телевизия. От известно време насам се работи по първи сезон на His Dark Materials, като сценариите са готови и в момента текат снимките в Уелс. В актьорския състав влизат звезди като Джеймс Макавой, Рут Уилсън, Мат Фрейзър и Дафни Кийн.

Въпреки че на потенциалните зрители още не е показано нищо, BBC явно са видели достатъчно, за да поръчат втори сезон още отсега! Официално са договорени нови 8 епизода, в които също ще бъде вложен голям бюджет. Не се знае дали адаптацията ще следва стриктно книгите, съответно как точно – дали всеки сезон ще бъде една част от поредицата или разбивката ще бъде друга. Но е очевидно, че телевизията е убедена в успеха на сериала и е надъхана да произведе още серии, така че нашите очаквания се вдигат още по-високо.

В трите книги, издадени у нас от „Бард“, малката Лира Белакуа преживява най-различни приключения и минава през паралелни вселени. В първата книга Лира се бори да спаси липсващия си приятел и да разбере как отвличанията на деца са свързани с мистериозния Прах, по който възрастните са полудели.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата