lazarus

Хорър конкурс за младежи

Ако сте на между 13 и 19 години и обичате да пишете къси хорър разкази, този конкурс на клуб „Лазарус“ е за вас!

Клуб LAZARUS търси бъдещите родни таланти в литературата на ужаса. Защото не е достатъчно един автор да се развива, да градира и да нараства постоянно като творец – той носи в себе си дълг и отговорност. Отговорност към писаното слово и дълг към бъдещите поколения, които ще го наследят и ще тръгнат по същия творчески път.

Затова – клубът провежда конкурс за разказ до 2000 думи, чиито участници да са с възрастова граница между 13 и 19 навършени години към датата на обявяване на конкурса.

Време за провеждане на конкурса – между 24 май и 1 октомври 2020 г. Разказът не бива да е публикуван никъде досега, под никаква форма и да не е печелил награди в други конкурси.

Формат на файловете на изпратените разкази — .doc, .docx, .rtf, шрифт: Times New Roman, Arial, Calibri, размер на шрифта — 12. Допускат се до 2 разказа от участник, като евентуално журито ще се спре на един от тях.

Награди:
– книги от членове на клуб LAZARUS;
– четене на отличените произведения от конкурса на Хелоуинско литературно четене в София;
– публикуване на сборник с отличените произведения, като всеки участник ще получи безплатни бройки от въпросното издание.

Изпращайте разказите си като прикачени файлове на имейл clublazarus@mail.bg заедно с ваша кратка творческа биография към момента в свободен стил.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата