2 коментара
Logo Bulgacon 2023

Има ли фантастика в българската провинция?

Организаторите на „Булгакон“ обявиха конкурс за разказ на тема „Фантастичната българска провинция“.

Организаторите на националната среща на любителите на фантастиката „Булгакон 2023“ (22-24.09.2023, Пловдив) обявяват КОНКУРС ЗА ФАНТАСТИЧЕН РАЗКАЗ на тема ФАНТАСТИЧНАТА БЪЛГАРСКА ПРОВИНЦИЯ. Журито ще търси съчетание между въображение и ежедневие, намиране на невероятното, странното и дори страшното, които могат да ни изненадат иззад всеки ъгъл. Отведете читателите си до най-вълшебните и фантастични места на България! Жанровото разнообразие и преливане може да донесе бонус точки.

Разказите трябва да са на български в обем между 1500 и 3000 думи, непубликувани досега, като всеки автор има право да участва само с една творба. Крайният срок за изпращане е 15 юли 2023. За повече подробности как и къде да ги изпратите, вижте страницата на Булгакон и конкурса.

Оценяването ще се извършва от жури, като то няма да разполага с имена или данни на авторите предварително, за да оценява максимално безпристрастно. В състава влизат изявени писатели и фантастични дейци като Дилян Благов, Валентин Д. Иванов, Ивайло П. Иванов, Олга Клисурова, Владимир Полеганов, Десислава Сивилова и Явор Цанев. Предвиждат се три парични награди за най-добрите разкази в размер между 50 и 150 лева. Награждаването ще се извърши на Булгакон през септември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата