5 коментара
got123

„Игра на тронове” спечели 12 награди Еми

Въпреки противоречивия си последен сезон, „Игра на тронове” взе статуетката за най-добър драматичен сериал

Изображение с име: fac46450-ddb3-11e9-bddb-92fcf3bacf0aСериалът „Игра на тронове”, който излъчи последния си осми сезон тази пролет, беше номиниран за 32 награди Еми и победи в дванадесет категории.

„Игра на тронове” получи статуетката за най-добър драматичен сериал, а Питър Динклидж спечели в категорията за поддържащ актьор. Останалите десет награди са в технически категории.

Това е огромно признание след противоречивия последен сезон, който раздели феновете и провокира над милион и половина от тях да подпишат петиция, в която настояха за презаснемането на сезона и наемането на по-добри сценаристи.

Изображение с име: RTX746F7_pS0N3iW
Питър Динклидж спечели в категорията за най-добър поддържащ актьор в драматичен сериал.

Последният сезон раздели не само феновете, но и актьорите, някои от които споделиха в последствие, че не са доволни от начина по който са се развили събитията за техните персонажи. Въпреки това, повечето звезди изказаха подкрепата си към създателите на сериала.

„Все още не съм гледал последния сезон. Но знам какво беше нужно, за да се заснеме, както и че беше трудно за всички и че всички вложиха сърцата си в създаването му. Ние знаехме, че това, което правим, беше правилно в контекста на сюжета, както и че беше правилно за персонажите, защото живяхме с тях десет години. Противоречивият прием (от феновете) не ни засегна” – каза Кит Харингтън на сцената на Емитата.

Сериалът постигна нов рекорд за най-номиниран за наградата Еми телевизионен сериал от създаването си досега – общо той има над 600 номинации и 308 победи.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата