1 коментар
Blackwater Game of Thrones Promo

Игра на тронове във Фейсбук

Войната най-после дойде в Седемте кралства на Вестерос – в следващия епизод ще я видим в пълния й блясък.

Обявена е нова стратегическа игра за Фейсбук, която ще се казва Game of Thrones Ascent. Играчите ще се превъплъщават в благородници от света на Джордж Р. Р. Мартин, които ще трябва да формират съюзи и да избират внимателно битките си, за да оцелеят в трудните времена на конфликти. Комбинирайки стратегия и сюжетно развитие, играта ще даде възможност на фейсбук-потребителите да пазят крепостите си, да разширяват териториите си, да подобряват репутациите си и да изпращат бойци на полето в свое име.

Разработчикът е Disruptor Beam, като компанията планира да пусне бета-версия преди официалното пускане на играта. „Всички в компанията са големи фенове на „Игра на тронове“, и то още от преди да почнем да работим по нея. Така че разбираме желанието на другите фенове да направим игра с много конфликти и интриги между героите“, казва Джон Радов от Disruptor Beam. „Вестерос е перфектната обстановка, в която да развием нашите визии и да заплетем истории, движени от решенията и социалните взаимодействия между играчите.“

Изображение с име: Blackwater Game of Thrones

За съжаление, още не са обявили дата, на която фентъзи-изкушението за Фейсбук ще излезе.

Междувременно, конфликтите в сериала най-после започват да се вихрят с пълна сила. Следващият епизод ще е предпоследният за сезона и ще покаже епичната битка между армиите на Станис и Джофри/Тирион. Създателите на сериала, Дейвид Бениоф и Дан Вайс се хвалят, че бойните сцени са надминали очакванията им и са станали достойни за Оскари. Сценарист на епизода е самият Джордж Р. Р. Мартин, който е написал и фентъзи-поредицата зад сериала.

HBO също залага на следващия епизод като на най-добър за сезона, макар и да се отнася доста пестеливо към хвалените от продуцентите кадри в трейлъра:

http://www.youtube.com/watch?v=Fr_lpj2M6QQ

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата