south of hell tt

Илай Рот ни води на юг от ада

Минисериал на ужасите с демони и драма ни очаква в края на ноември.

Рядко се случва да не разберем за някой нов сериал в покриваните от нас жанрове, но има и такива моменти. Поне за този проект разбрахме месец преди премиерата му, така че не е късно да ви уведомим, за да го очаквате, ако ви звучи като нещо по вкуса ви.

Става дума за минисериал, на име „На юг от ада“, под режисурата на Илай Рот, както и по негова идея. Оформящият се като ветеран в хоръра Рот е известен предимно с „Хостел“ и „Хемлок Гроув“, но има и много други ужаси във филмографията си. Продуцент пък ще е Джейсън Блум („Паранормална активност“, „Чистката“), който е не по-малко заслужил уважение с кариерата си. Любопитното е, че двамата развиват проекта си за малка американска телевизия – WE tv, която е специализирана в женски предавания и за която това е първи собствен сериал. В миналото по този канал са пускали повторения на „Чародейките“ и „Шепот от отвъдното“, така че не са съвсем встрани от жанра.

https://www.youtube.com/watch?v=yMlR2zZPZV0

Действието в South of Hell се развива в Чарлстън, Южна Каролина – мистериозно градче с много лица, където живее Мария Абаскал (Мена Сувари, Chicago Fire) – красива 30-годишна ловджийка на демони под наем. Тя и брат й, Дейвид (Закари Бут, Keep the Lights On), са умели и безстрашни в преследването на демоните, които живеят в другите хора. Но също като тези, които ловува, Мария е разкъсвана между себе си и своя собствен демон – Абигейл, която живее вътре в нея и се храни от злото, което Мария изкарва от другите. Двете имат една душа и една съдба. Колкото повече опитва Мария да се освободи от Абигейл, толкова повече ще открива на какво е готова последната, за да остане част от нея.

В минисериала ще участват още: Бил Ъруин (CSI) в ролята на Енос Абаскал, бащата на Мария и Дейвид и главатар на секта; Дрю Мьорлайн (V/H/S) като Дъсти, съсед на Мария; Ламан Ръкър (Meet the Browns) в ролята на Преподобния Илайджа Бледсоу, свещеник, който е силно привързан към Мария; Полина Сингър (How to Make It In America) – дъщерята на свещеника, Грейс; Лидия Хърст (Cabin Fever: Patient Zero) в ролята на красавицата от Южните щати  Шарлот Робъртс; Слейт Холмгрен (The Amazing Spider-Man 2) като местния наркопласьор, Сладката уста; и Лорън Велез (Dexter) в ролята на Тетра, спиритуалистка, която помага на Мария с информация.

Като описание не звучи кой знае колко интересно, но трейлърът не е лош. Дано фактът, че телевизията, по която ще се излъчва е неизвестна и малко гледана, не обрича проекта на забвение. Вместо да излъчват седемте серии седмица по седмица, тв-каналът ще възприеме различна маркетингова стратегия и ще пусне всички епизоди наведнъж, в една вечер – на 27 ноември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата