1 коментар
childhoods1-580x360

Трейлър за Childhood’s End

Телевизионната адаптация на романа ще се излъчи през декември.

Преди време ви споменахме, че Syfy ще прави минисериал по „Краят на детството“ на Артър Кларк. Вече знаем, че той ще бъде в три двойни епизода и ще се излъчи в три последователни вечери през декември (подобно на Ascension миналата година). Още отсега обаче имаме трейлър към него:

Бутон за зареждане на YouTube видео

В проекта участват Чарлз Данс („Игра на тронове“) и Майк Вогъл („Под купола“). Става дума за извънземна инвазия, маскирана с мирни намерения, от страна на раса, наричаща себе си свръхгосподарите. В романа на Артър Кларк от 1953 г. пристигането на извънземните е последвано от десетилетия на утопия под чуждо ръководство, но мирът и просперитетът си имат цена – загубата на човешката идентичност и култура.

В минисериала Данс ще играе Карелен – посланика на свръхгосподарите (неговия глас чуваме като фон на трейлъра). Вогъл пък ще бъде фермер от Средния запад на САЩ. Неговият живот е преобърнат, когато е избран за посланик на хората сред извънземните. Изпълнителни продуценти са Акива Голдсман („Аз съм легенда“) и Майк де Лука („Социалната мрежа“), а Матю Греъм („Живот на Марс“) е написал сценариите.

Childhood’s End не изглежда като най-обещаващата адаптация на телевизия Syfy, но не може да не й дадем шанс, нали?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата