2 коментара
bsg blood and chrome

Има кръв, но не и хром за новия филм по „Бойна звезда Галактика“

Планираният двучасов филм може да остане само уеб-сериал и да потъне в забвение.

Изображение с име: battlestar_galactica_razor_flashbacks_william_adama.jpgbattlestar_galactica_razor_flashbacks_william_adama.jpgВ една от първите ни статии за нашето онлайн списание, ви информирахме, че се работи по двучасов филм, наречен „Бойна звезда Галактика: Кръв и хром“. Оттогава изтече доста вода, изтекоха и доста мегабайти трафик, но още не можем да напишем, че реализацията на проекта се очаква скоро. Дори напротив, сега има възможност филмът изобщо да не достигне до ефир. Единствената утеха на феновете след спирането на „Каприка“ беше, че първоначално предложеният за уеб-сериал „Кръв и Хром“ ще се излъчи по телевизията. Но наскоро AOL TV съобщи, че има шанс това така и да не се случи.

Директорът на собствената продукция на Syfy Марк Щерн е загатнал, че още няма решение за съдбата на „Кръв и хром“ и има голям шанс да стигне до нас само под формата на уебизоди. Филмирането е завършило, но тепърва има много работа по специалните ефекти. Затова все още няма официална дата на излизане, ако изобщо излезе по телевизията, но вече е почти сигурно, че няма да е тази година.

Идеята беше „Кръв и хром“ да тества публиката и евентуално да послужи за пилотен епизод на цял сериал. Същото стана и с „Бойна звезда Галактика“ през 2003, макар че за нея се направиха четири едночасови минисерии, а не двучасов филм. Телевизията е вече и по-внимателна с франчайза след като спря „Каприка“ и изтегли последните й пет епизода от редовната си програма, пусна ги на ДВД и едва след това ги излъчи под формата на маратон.

Историята на Blood and Chrome се развива след тази на „Каприка“ и малко преди тази от спомените на младия Уилям Адама от „Razor“. Люк Паскалино играе младият генерал/адмирал Адама, тогава все още ниско в йерархията на армията, по време на първата война между човечеството и силоните. Сценарият е написан от Майкъл Тейлър, познат с приноса си към Battlestar Galactica.

Американските медии търсят Щерн, за да му поискат по-подробен коментар по въпроса, но дотогава феновете могат само да чакат и да се стараят да не изгризват ноктите си от притеснение. След като обявиха край за едновремешния си сериал №1 „Еврика“, това събитие съвсем ни кара да си зададем въпроса дали програмните директори на кабеларката знаят какво правят?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата