5 коментара
terra nova

Има надежда за Terra Nova

Възможно е все пак да се направи втори сезон на динозавърската драма, който да се излъчва по… интернет!

Изображение с име: terra_nova_small
Този плакат от началото на 2011 развълнува мнозина и едва ли някой е очаквал, че година по-късно многообещаващият сериал ще бъде като удавник, търсещ сламка.

Fox води преговори с Netflix да им продаде правата за ексклузивно излъчване на втори сезон на „Тера нова“. Ако двете медии се споразумеят, сайтът ще спаси наскоро спрения сериал от забвение.

Преговорите са на много ранна фаза и е най-вероятно да не приключат добре. Все пак шансовете на Фокс да продаде сериала си на друга телевизия бяха достатъчно малки, поради факта, че никой друг не е готов да инвестира толкова много ресурси в един сериал. Какво остава за интернет сайт, който, колкото и да е посещаван, генерира много по-малко приходи от телевизионен канал? И все пак тази новина поддържа надеждата у феновете жива.

Всъщност, на Запад доста хора възроптаха срещу края на „Новата Земя“. Оказва се, че колкото и критики да е отнесъл, сериалът все пак беше харесван от хората. Голяма част от милионите зрители, които останаха с него през целия сезон, искат да видят още. Именно това провокира интереса у Netflix, където можем да намерим и да гледаме безплатно толкова много сериали, че вероятно няма да ни стигне животът.

Впрочем, такъв прецедент вече има – сериалът „Развитие в застой“ беше спрян от Fox, след което беше продължен именно от Netflix, и то финансово успешно.

Изображение с име: terra nova
Джейсън О`Мара и Шели Кон играха съпрузи само 13 епизода по Фокс, но може отново да се съберат и да продължат праисторическото си семейство в интернет.

Ясно е, че значението на интернет като медия непрекъснато расте и инвестициите на Netflix го доказват. Но логично възниква следният въпрос – ако един интернет сайт вижда потенциал в Terra Nova, то какво остава за гигант като Fox? Щом медия със значително по-малко възможности и зрители смята, че ще има успех с много по-евтин „Тера нова“, какво пречи на Фокс да опита същото, при положение, че те със сигурност биха излезли на по-голяма печалба?

Засега никой не си задава този въпрос, а и реално наистина няма значение, стига да се доберем до ново пътуване във времето. Актьорите до последно се надяваха, че ще имат работа и тази година, а ако се съди по броя ядосани коментари из интернет – феновете също. Джейсън О`Мара и Наоми Скот не бяха шокирани от неблагоприятната реалност, но бяха приятно изненадани от подкрепата на феновете им в Туитър. Шели Кон пък беше казала преди доста време: „Надявам се на подновяване. Всички вложихме толкова много от себе си, че ще ми се скъса сърцето, ако не ни се даде втори шанс.“

Е, все още сме много далеч от втори шанс, но явно надеждата за живот извън Фокс е жива.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата