svetyt na ogyn i led ttt

Интересни събития за събота

Бой с мечове в София и премиера на български фантастичен късометражен филм в Пловдив.

Този уикенд феновете на фантастиката могат да присъстват на цели две интересни събития в България.

Първото е боят с мечове, организиран от издателство Сиела, във връзка с новата им книга – „Светът на огън и лед“ на Джордж Р. Р. Мартин. Именно нейната атмосфера ще се опита да наподоби боят, който ще се проведе в събота от 13:00 часа в мол София. От декора ще се отличи и специално изработен за събитието Железен трон.

Събитието ще се осъществи при максимални мерки за безопасност, но риск винаги има – точно както е в книгите на великия фентъзи майстор, който промени цял един жанр със зашеметяваща история на битките за Железния трон на Вестерос.

Издателството кани всички фенове да усетят адреналина от сблъсъка на стоманата, изпитанието на волята и уменията, потапянето в атмосферата на един измислен свят. На място книгата „Светът на огън и лед“ на Джордж Р. Р. Мартин ще бъде с 20% намаление, както и ще може да се снимате със специално изработения Железен трон. Линкът на събитието във Фейсбук е тук.

fbcover-plovdiv

Пловдивчани и почитатели на късометражното кино пък ще имат възможност да се насладят на друго интересно събитие – премиерата на българския филм Sunless с участието на Китодар Тодоров („Пълна лудница“) и Малин Кръстев („Господари на ефира“). Лентата е пост-апокалиптична и ще се прожектира на 17 януари от 19:00 часа в Петното на Роршах.

Действието в късометражния филм се развива през 2362 година на колония в далечния край на галактиката, където работниците живеят в мръсни подземия при тоталитарен режим, наложен от самоизбрала се за президент до живот зла диктаторка. Героят на Китодар без да иска става враг на режима, когато при прането една от буквите на пропагандния му тишърт пада, превръщайки надписа в обида към властта.

Филмът е под шапката на Кинематограф и темата „Човекът срещу системата“. Входът е 5 лева, като самото събитие се очаква да продължи около час и половина – два, тъй като ще включва и разговори с екипа. Линкът към събитието във Фейсбук е тук.

Е, още ли се чудите какво да правите в събота?

https://www.youtube.com/watch?v=Jjt7RJkm4Fs

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата