Invasion

Инвазията се завръща

Трейлър за втори сезон на сериала Invasion

Подновяването на сериала Invasion от страна на Apple TV+ за втори сезон беше малко изненадващо. Първи сезон е струвал 200 милиона долара и резултатът от тази инвестиция не е особено добър – отзивите на критиците не са добри, а ние му отредихме абсолютното дъно в класацията на сериалите от 2021 година заради преливането от клишета, мудното темпо и малоумните главни герои. Гледаемостта явно не е малка, но все пак далеч от впечатляваща, предвид че сериалът така и не вдигна много шум. Въпреки това, стрийминг платформата продължи да оказва доверие на Саймън Кинбърг и продукцията му и поръча нови епизоди още в края на 2021, малко след финала на първи сезон. И за тях вече е пуснат трейлър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Признаваме, че рекламата изглежда добре, но същото можехме да кажем и за първи сезон навремето, когато не знаехме каква глупост ще е той. Дали обаче да не дадем шанс на втори сезон, който излиза почти 2 години след първи? Може би сценаристите са се поправили? А може би нещата са още по-зле от преди?

Сюжетът продължава няколко месеца след събитията от първи сезон. За да има хепиенд на първите серии, хората успяха да отблъснат извънземните, макар и чрез само един твърде надарен свой представител. Последните сцени обаче подчертаха, че извънземната заплаха далеч не е приключила, а спасителят на човечеството не е във форма да повтори подвига си. В този сезон Саймън Кинбърг ни обещава огромна и дълга битка с тях – точно тази, която си е представял за сериала в самото начало. В прескочения период от време извънземните вече са унищожили няколко държави и оцелелите се борят за спасяване на човечеството.

На английски съществува един термин hatewatching – гледаш някой сериал с омраза. Ще можем да го упражним на 23 август, когато започва втори сезон на Invasion по Apple TV+.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата