1 коментар
life-quote

Искаме ли да намерим живот в космоса?

Трейлър за интригуващия Life с Раян Рейнолдс, Ребека Фъргюсън и Джейк Джилънхол.

Сякаш от нищото ни изскочиха два интригуващи трейлъра за космическа фантастика с високопрофилни актьори. В „Живот“ са се навили да участват Раян Рейнолдс („Дедпул“), Ребека Фъргюсън („Мисията невъзможна: Престъпна нация“) и Джейк Джилънхол („Дони Дарко“, „Лешояда“), а в поддържащи и международни роли ще им помогнат Хироюки Санада, Арион Бакаре, Олга Диховичная и Александър Нгуен. Сценарият е на Пол Верник и Рет Рийс (отново „Дедпул“), а режисьор е Даниел Еспиноза. Официалното резюме на сюжета гласи следното: „Шестимата астронавти от Международната космическа станция са натоварени с мисията да изследват проба от Марс, която може да е първото доказателство за извънземен живот, и то по-интелигентен, отколкото някой е очаквал“. Но да видим какво ще ни покажат трейлърите:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Изглежда доста добре – с нотки от „Прометей“ и „Гравитация“. Раян Рейнолдс показва чар и хумор, които вероятно целят да заземят космонавтите и да ги приближат към зрителите, а Джейк Джилънхол едва ли ще играе обикновен член на екипа – като се вземат предвид налудничавите погледи и предишните му роли, на героя му вероятно няма да е чиста работата. Чернокожия учен няма да го коментираме, сигурно ще умре първи.

Важното е, че като цяло, трейлърът умело натрупва напрежение и поставя интересни въпроси, на които филмът може би ще даде отговор. Не е първата лента, посветена на първия ни контакт с извънземни (още повече, за какъв контакт можем да говорим, щом персонажите се разправят с уж едноклетъчен организъм), но може да е от по-сполучливите. Ето и американския трейлър, ако горният не ви стига:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Зрителите засега са скептични към филма, защото трейлърите излизат без много предварителен шум и никой не очаква Сони да залага много на успех – изглежда почти като независимо продуциран. Сюжетът не звучи прекалено оригинален, а „Прометей“, чийто трейлър беше още по-зарибяващ, в крайна сметка не отговори на очакванията. Въпреки това излиза в началото на лятото, което е глас на доверие от страна на студиото. Може би ще ни измие вкуса от недостатъците на предишните опити в тази сфера?

Засега не се знае дали и кога Life ще излезе по кината у нас (подозираме, че все ще си намери разпространител), но в САЩ премиерата се гласи за 27 май.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата