1 коментар
doctor who

Избрани са новите придружители на Доктора

Джоди Уитакър повежда трима души на своите приключения в обновен ТАРДИС.

Сериалът Doctor Who ще претърпи пълна промяна след коледния си епизод тази година. Главният сценарист вече няма да е Стивън Мофат, а Крис Чибнал. Доктора вече ще се играе не от Питър Капалди, а от Джоди Уитакър в първата смяна на пола за персонажа. Пърл Маки и Мат Лукас също напускат ролите си на придружители, но чак днес стана ясно кой ще ги замести. С Доктора вече ще пътуват не един, не двама, а цели трима души, и то от различни възрасти и етноси.

Първият новодошъл е Брадли Уолш, който ще играе Греъм. Актьорът е роден през 1960 година и е известен най-вече с ролите си на Дани в Coronation Street и на Рони в Law & Order: UK, където е работил заедно с Крис Чибнал. За неговата роля се носеха слухове от няколко месеца насам и те се потвърдиха. Играе и епизодична роля в The Sarah Jane Adventures, където игра клоун, отвличащ деца (по-мека версия на Стивънкинговия Пениуайз), така че има опит с франчайза на Doctor Who, макар и едва ли да има общи хора между екипа на разклонението през 2008 година и хората, които ще снимат 11-ти сезон на основния сериал. Любопитна подробност е, че на 57 Уолш е най-старият придружител, наеман досега.

Тозин Коул и Мандип Гил се присъединяват като Раян и Ясмин. Двамата са играли заедно в британската сапунка Hollyoaks, но иначе не са известни, като изключим миниатюрната роля с една реплика на Коул в „Междузвездни войни: Силата се пробужда“. Като най-неизвестна, Гил е и най-развълнувана от начинанието: „На седмото небе съм. Това е емблематичен сериал с невероятна фен-база и с нетърпение очаквам всичко, което това ще ми донесе. Някои роли изглеждат недостижими и тази е от тях, дотолкова, че не вярвах, че наистина съм я получила през първите няколко седмици. Да работиш с хора като Джоди, Брадли и стария ми приятел Тозин е прекрасно. Този сериал е много различен от работата ми досега и това ме вълнува най-много“.

Новите обитатели на ТАРДИС отляво надясно: Гил, Уолш, Уитакър и Коул
Новите обитатели на ТАРДИС отляво надясно: Гил, Уолш, Уитакър и Коул

Към състава се присъединява също Шарън Д. Кларк, позната на британците като Лола от Holby City. Нейната роля обаче ще бъде второстепенна и не за всеки епизод.

За първи път ТАРДИС ще бъде толкова пренаселен в новата история на сериала, като изключим няколко извънредни случая за по 1-2 епизода. Въпреки това, не е нетипично за Доктора да се огради с повече придружители. Повече персонажи означава повече възможности за приключения и пререкания. Тепърва ще очакваме да разберем какви ще си бъдат придружителите един на друг и сами по себе си, дали и как ще се познават и какви ще са отношенията им с Доктора.

Известно е, че интериорът на машината на времето/космическия кораб също ще се промени, а 11-ти сезон ще се състои от 10 епизода по около 50 минути. Те ще бъдат готови за есента на 2018 година и е вероятно сюжетите им да са по-свързани един с друг, дори да представляват една история, а не поредица от епизодични такива. През едната година, която ни дели от тях, ще можем да се радваме единствено на коледния епизод, за който стискаме палци да изпрати стария екип по подобаващ начин и да подготви добре почвата за новия.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата