agamor 17

Излезе новият брой на списание „Книги-игри“ – „Агамор“, брой 17

Главният редактор на SciFi.bg също има скромно участие в него с разказа-игра „Космически изроди“.

Изображение с име: agamor 17 cДецата на 80-те и 90-те години няма как да са пропуснали изобилието от книги-игри от онзи период. Те правеха четенето нещо забавно и интерактивно – даваха ни истории, в които героите бяхме самите ние. С пренасищането на пазара и възхода на видеоигрите жанрът залезе, но от 10 години група ентусиасти го възраждат доста успешно. Списание „Книги-игри“ вече натрупа цели 17 броя, като последният излезе в събота за последните два дни от панаира на книгата.

За 17-тия си брой списанието е ребрандирано. То вече се казва „Агамор“, като името е вдъхновено от злодея в първата книга-игра в България, излязла преди 30 години – „Огнена пустиня“. Из страниците му ще откриете цветни илюстрации, изработени с помощта на изкуствен интелект, 5 книги-игри, включително моята кратка творбица, както и много интересни статии и допълнителни материали:

  • „Сезон на тайни“ от Радослав Апостолов, познат ви като автор на „Убежището“ от брой 4 на „Призвание герой“. В тази атмосферична история ще имате не един, а цели петима герои – приятели, решили да празнуват Коледа в отдалечено българско селце. Там им предстои да разплетат кълбо от мистерии в най-дългото интерактивно произведение, публикувано някога в списанието.
  • „Миранда“ на Евгени Томов е едно от най-добрите произведения, написани за конкурса „Черно петле“ 2021. В тази екшън фантастика ще ръководите отряд космически командоси на мисия до един от спътниците на Уран. Предстои ви тактическа игра, съчетана с интересен сюжет.
  • „Мелинда: Първи пламъци“ на Кирил Иванов е своеобразен трибют към „Котарака и черният нарцис“ и ни представя малко познат момент от света на Крея. Провален морски десант, разбита флотилия и много смърт! Оцеляла като по чудо, Мелинда трябва да впрегне арсенала си на огнена магьосница, ако иска да оцелее насред земите на гоблините.
  • „Космически изроди“ е дебютът на Питър Ейтан в интерактивната форма. В тази кратка хумористична фантастика ще влезете в ролята на космически тираджия, който решава да се притече на помощ на дама в беда.
  • „Колекционера“ от Ал Торо е изненадата на броя, която пазехме до последно. Този нов разказ-игра от родоначалника на Новата вълна е съвременен трилър, в който млада жена е преследвана от тайнствен непознат.

В броя ви очакват и много допълнителни материали, обединени около една обща тема – 30-годишнината от зараждането на жанра в България: „30 причини да обичаме книгите-игри“ е своебразен лексикон от спомени на фенове, „30 въпроса към Майкъл Майндкрайм“ е обширно интервю с едно от най-големите имена в жанра, придружено от галерия с илюстрации от неиздаденото продължение на „Отново заедно“, а в „30 мразовити истории“ ще си припомните или тепърва ще научите кои са „зимните“ книги-игри. Не липсват и традиционните рубрики „От кухнята на майстора“ с откъс от бъдещия учебник на Ал Торо, „Разпарчетосване“ с ревю на „Асасините от Алансия“, „Наше село“ с обзор на първата у нас Работилница за писане на книги-игри и „Игротека“, както и две чисто нови авторски колонки – „Калъч“ и „Декодер“.

Можете да си поръчате новия брой на списанието онлайн, заедно с някой предишен брой или някоя от многобройните нови книги-игри, видели бял свят благодарение на ентусиастите от сдружение „Книги-игри“. В момента брой 17 на списание „Агамор“ или доскорошното списание „Книги-игри“ се предлага с отстъпка.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата