Dve luni t

Излезе сборник от гранддамата на българската фантастика

17 разказа на Елена Павлова са издадени от „Изток-Запад“.

Dve luni cТя спокойно може да се нарече гранддамата на родната фантастика заради огромния си принос към жанра и многото си обичани от феновете произведения. Елена Павлова пусна нов сборник с разкази и новели, повечето от които не са издавани досега на хартия. „Две луни“ е вече на пазара и включва творби от жанровете научна фантастика, фентъзи и хорър. Корицата, разбира се, е на Петър Станимиров.

През последните 30 години Елена Павлова става носител на редица награди, но  най-любимите й са тези  от сп. „Върколак“ и от изд. „Аргус“  През 2004 г. е избрана от научно-фантастичната общност за „Най-добър български писател“ и представител на България за „Еврокон“.

Елена Павлова е позната и като една от ярките майсторки на книгите-игри, които издава под псевдонимите Кристофър Макдоуел и Върджил Дриймънд. Отделно има издадени 8 книги (включително фентъзи-приказки по опери на Вагнер) и множество публикации в различни сборници за фентъзи, фантастика и хорър. Нейни са преводите на „Червеноризци“ от Джон Скалзи, „Слепоглед“ от Питър Уотс, „Момчешки живот“ от Робърт МакКамън, „Домът на слънцата“ от Алистър Рейнолдс. Превеждала е и автори като Дан Симънс, Роджър Зелазни, Стивън Кинг, Глен Кук, Лоръл Хамилтън и Джеймс Уайт.

„Две луни“ е първият й сборник с разкази и обхваща най-доброто от периода 1996–2016 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата