kyshtata na tainite tt

Какви тайни може да крие една къща?

Излезе „Къщата на тайните“ от Крис Кълъмбъс и Нед Визини, изд. „Сиела“

kyshtata na tainite cccАко си търсите нова фентъзи поредица в стила на „Хари Потър“, то продуцентът на едноименните филми Крис Кълъмбъс има какво да ви предложи! „Къщата на тайните“ в съавторство с Нед Визини е описана от Дж. К. Роулинг като „Зздъхано приключение за тайната сила на книгите с три изобретателни деца, зловеща магьосница и много фантазия, преплетена със страх“.

Брендан, Елинор и Кордилия Уокър са имали всичко: двама любещи родители, красива къща в Сан Франциско и какви ли не портативни електронни устройства. Сама че всичко се променя и те трябва да се преместят в стара викторианска къща, която е била домът на окултният писател Денвър Кристоф.

Крис Кълъмбъс е продуцент и режисьор също и на „Сам вкъщи“, „Гремлините“ и „Госпожа Даутфайър“. Плановете си да пише детски книги е обявил още миналата година. „Двамата с Нед искаме да повишим колкото може повече интереса на децата към четенето. Не си правя илюзии, че моите книги ще изместят серията за Хари Потър. Но бих искал да заинтригуваме стотици, дори хиляди деца. Да им покажем, че четенето е забавно. Четенето на книги е една от есенциите при възпитаването на деца и изграждането им като по-възрастни. Това е моята мотивация”, заявил тогава 53-годишният Кълъмбъс.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата