snowpiercer

Какво да очакваме от втори сезон на Snowpiercer?

Шон Бийн ще влезе във втори сезон като злодей. Не отваряйте новината, ако се страхувате от спойлери за първи сезон.

Snowpiercer вече завърши първия си сезон с доста интересни история и клифхенгър. Сценаристите явно са били толкова убедени, че ще получат поръчка за още епизоди, че направо завършиха основната си история в предпоследния епизод, а последния използваха, за да настроят сцената за сезон 2. Сериалът е доста различен от филма, в някои аспекти е по-зле, но в други е по-добре. Така или иначе, първи сезон беше успешен и дори беше най-гледаната продукция на TNT за телевизионния сезон. Ако се съди по маркетинга на Netflix, там също се е представил добре. В края на последния епизод в САЩ беше излъчено и кратко тийзърче за втори сезон, което миналата седмица и Netflix разпространиха по техните канали:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Както виждате, знаменитият Шон Бийн влиза в сериала с важна роля – тази на г-н Уилфърд. Уилфърд е богаташът, построил Снегоразбивачите, на които последните останки от човечеството оцеляват. Мелани Кавил, хостесата на основния за сюжета влак, деспот, но и спасител на хората в 1001 вагона (вече само 994), е откраднала машината от Уилфърд и го е оставила да умре, 7 години преди събитията от сериала. Той обаче е оцелял във втори влак, а в него се подвизава и порасналата дъщеря на Мелани.

Със завръщането на големия злодей и Александра Кавил можем да очакваме още много интересни събития и драми. Мелани е персона нон-грата – пътниците я оставиха жива след разкритията за лъжите й, но я заточиха в машинното отделение, където да поддържа влака, да не се показва и да няма власт над живота на хората. В последната сцена тя се озова в снега навън, но за щастие влаковете са спрели, така че засега няма риск да тръгнат без нея. Мелани също така не знае, че дъщеря й е на борда на втория Снегоразбивач, като ще бъде интересно да видим дали порасналото момиче й се сърди, задето го е изоставила в апокалипсиса. Едва ли сценаристите ще пропуснат възможност за драма от тази роднинска връзка. Междувременно, Лейтън вече се води лидер на влака, но контролът на бедняка над пасажерите вероятно още е слаб и със сигурност не всички от първа класа са щастливи от новата управа. От друга страна, Алисън, русата хостеса, която е върла фенка на г-н Уилфърд, ще създаде проблеми за героите от опашката в желанието си да се отдаде на легендарния Спасител.

Колкото до самия г-н Уилфърд, все още не знаем какви събития ще причини той, но сме на 99% сигурни, че ще бъде злодей, и то много по-жесток такъв от Мелани. Той иска да си върне контрола над влака и не се притеснява да рискува и двете машини в ледената пустош, за да го постигне, нищо че ако влаковете не тръгнат, последните живи хора ще умрат. Във филма г-н Уилфърд беше изключително безскрупулен човек, който планираше да убие 74% от населението на влака, за да оцелеят останалите 26%. Там той беше запазен за последните сцени като основен злодей, а ролята изпълни Ед Харис („Западен свят“). Тук ще гледаме Шон Бийн, който ни е известен от „Игра на тронове“ и „Властелинът на пръстените“.

Екипът е искал да завърши снимките за втори сезон още в края на март, но пандемията е осуетила тези планове. Все още не се знае кога ще продължи процесът, но е известно, че са заснети всички без последните два епизода. Ако нещата продължата да се бавят, то TNT и Netflix ще трябва да избират – дали да съкратят сезона само до епизодите, които вече са налични, или планираната премиера през лятото на 2021 г. да бъде отложена.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата