1 коментар
svetyt na ogyn i led ttt

Какво не знаете за Седемте кралства на Вестерос?

Излезе „Светът на огън и лед“ от Джордж Р. Р. Мартин и изд. „Сиела“.

svetyt na ogyn i led cccФен ли си на „Песен за огън и лед“ или „Игра на тронове“? Е, тогава едва ли имаш нужда от убеждаване да обърнеш внимание на новата книга „Светът на огън и лед“, епично въведение в популярната сага на Джордж Р. Р. Мартин.

Подгответе се за вълнуващи описания на епични битки, смели завоевания, дръзки бунтове и горчиви предателства.

Тук са събрани познанията, схоластичните догадки и фолклорна мъдрост на майстери, септони, майги и певци. Хрониката се простира от Епохата на зората до Епохата на героите, от идването на Първите до пристигането на Егон Завоевателя, от създаването на Железния трон до Бунта на Робърт и краха на Лудия крал Ерис Втори Таргариен. Описани са всички събития, довели до „съвременните“ борби между Старк, Ланистър, Баратеон и Таргариен в поредицата Песен за огън и лед и сериала на HBO, Игра на тронове.

За да систематизира огромното количество информация, Мартин е обединил сили със създателите на известния фен-сайт Westeros.org – Елио М. Гарсия-Младши и Линда Антънсън.

Това е богато илюстровано издание, съдържащо повече от 170 художествени цветни изображения, карти и родословни дървета, което ще ви разкрие пълната история на Седемте кралства, Валирия, Свободните градове, Иб, Летните острови и други земи, които са само споменати в предишните книги на Мартин.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата