the watchers

Какво са Наблюдателите и много ли са страшни?

Трейлър за The Watchers – следващия филм, продуциран от М. Найт Шаямалан.

Навремето М. Найт Шаямалан беше доста уважаван режисьор и донякъде все още е. Но в последните години има много повече брадви, отколкото хитове, така че подхождаме към следващия му проект с известна доза скептицизъм, въпреки че трейлърът е доста интригуващ. В „Наблюдателите“ 28-годишната Мина се озовава в огромна девствена гора. Когато намира подслон, тя без да иска се оказва в капан с трима непознати. Всяко тяхно действие е гледано от мистериозни зловещи същества. Вижте за какво става дума:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Определено мистерията за това какво наблюдава главните герои и къде точно се намират грабва вниманието. Филмът е адаптация на едноименния роман от А. М. Шайн – не са особено известни нито романът, нито авторът, но оценката му е сравнително висока, така че имаме основание да очакваме прилична основа за сюжета на лентата. Не че това обстоятелство помогна особено за „Почукването“…

За щастие, М. Найт Шаямалан нито е сценарист, нито режисьор, а само продуцент, така че има шанс нещата да са по-добре. За нещастие, сценарист и режисьор е Ишана Найт Шаямалан, която му е дъщеря и едва ли като круша е паднала далеч от дървото. Разбира се, може и да съдим прибързано, а момичето да има истински талант, но все още е рано да се каже. The Watchers е дебютът й като режисьор.

Премиерата на „Наблюдателите“ е на 7 юни.