1 коментар
dokyde se izdigame v mraka t

Какво свързва хората в мрака?

Излезе романът „Докъде се издигаме в мрака“ от Секуоя Нагамацу, изд. „Колибри“.

Изображение с име: dokyde se izdigame v mraka cИздателство „Колибри“ вече рядко издава фантастика, но славата му е, че пуска само достойни заглавия на българския пазар. С автори като Бернар Вербер, Лиу Цъсин, Питър В. Брет и Джо Абъркромби в каталога си, то се нарежда сред нашите любимци.

Новото попълнение в колекцията на „Колибри“ е Секуоя Нагамацу. Американският автор дебютира на българския пазар с бестселъра си „Докъде се издигаме в мрака“. Вече се предлага по книжарниците.

През 2030 г. опечален археолог пристига в Арктическия кръг, за да продължи работата на наскоро починалата си дъщеря в кратера Батагайка, където изследователите проучват отдавна погребани тайни, разкриващи се от топящите се ледове.

Веднъж отприщена, Арктическата чума ще промени живота на Земята за поколения напред, като бързо ще прекоси земното кълбо, принуждавайки човечеството да измисли безброй трогателни и изобретателни начини да открие спасение и надежда в лицето на трагедията. В увеселителен парк, предназначен за неизлечимо болни деца, циничен служител се влюбва в майка, която отчаяно се опитва да задържи заразения си син. Учен с разбито сърце, който търси лек, намира втори шанс за бащинство, когато едно от опитните му прасета развива умението си да говори човешки език.

От погребални небостъргачи през хотели за мъртъвци до междузвездни кораби – романът на Секуоя Нагамацу повежда читателите на пътешествие, обхващащо континенти, векове и галактики, за да разкаже история за силата на човешкия дух, безкрайната ни способност да мечтаем и свързващите нишки, които ни обединяват във Вселената.

Секуоя Нагамацу (р.1982 г.) е автор на „Докъде се издигаме в мрака“ – избор на редакторите на „Ню Йорк Таймс“ и национален бестселър, и на сборника с разкази „Къде отиваме, когато всичко, което бяхме, го няма“. Работите му са излизали в издания като „Конджънкшънс“, „Саудърн Ривю“, ZYZZYVA и други. Финалист за наградата на името на Урсула К. Ле Гуин, номиниран за късите списъци на наградите „Откритие на Барнс и Ноубъл“ и „Дебют в художествената литература на Уотърстоунс“. Преподава творческо писане в колежа „Сейнт Олаф“, живее в Минеаполис със съпругата си, котката си и кучето си робот.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата