mockingjayy

Капитолът най-накрая ще падне в последния Hunger Games

Трейлър за „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – Част 2“

Преди две години и половина Холивуд намери отдавна търсения заместник на „Здрач“, който да привлече същите количества публика, но този път заслужено, с повече качества и дълбочина на материала. „Игрите на града“ стана хит, а вторият филм, „Възпламеняване“ доказа, че кино адаптациите на тийн-романи могат да бъдат наистина драматични, разтърсващи и сериозни, стига да си го поставят за цел. Третият филм, „Сойка-присмехулка – Част 1“, нямаше кой знае какъв екшън, но беше достатъчно впечатляващ, за да задържи интереса към поредицата висок и да подготви нещата за епичната финална битка. Днес вече разполагаме с трейлър за последния филм, в който историята на Катнис и въстанието на Окръзите срещу Капитола ще приключи:

https://www.youtube.com/watch?v=cbd_s-486vQ

Ако трябва да сме честни, трейлърът можеше и да е малко по-вълнуващ, но като за 5 месеца преди филма – става. Трябва да си припомним, че и предишните части имаха значително по-скучни първи трейлъри – маркетингът вероятно ще се разрази с пълна сила месец-два преди средата на ноември, когато ще видим финала на сагата. Очакването е краят да остане близък до този от книгите, както всичко случило се досега, така че ще помолим прочелите трилогията на Сюзан Колинс да не пускат спойлери в коментарите или поне да предупреждават ако ще го правят.

Това, което всички спокойно могат да знаят, е, че филмът ще продължи оттам, откъдето свърши предният – Катнис и Окръг 13 спасиха Пийта (поне телесно), но битката срещу президент Сноу тепърва предстои. Екипът е абсолютно същият, така че можем да очакваме високо качество. Със сигурност The Hunger Games: Mockingjay Part 2 ще е един от филмите на годината, предстои само да видим дали ще има рекорди или успехът ще е в рамките на очакваното.

„Игрите на глада: Сойка-присмехулка – Част 2“ излиза на 20 ноември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата