outlander season 6

Клеър и Джейми в американската революция

Тийзър за шести сезон на Outlander и добри новини за бъдещето.

Ако през 2014 година, когато тръгнаха първите епизоди на Outlander, ми бяхте казали, че сериалът ще издържи дълги години в крепко здраве, щях да се учудя много. Не само, че в недалечно бъдеще ще гледаме шести сезон (трябваше да е още тази година, но заради корона вируса ще е чак в началото на 2022), но и още от март тази година, по време на продукцията на следващите серии, беше обявена поръчка и на седми сезон. Той ще бъде с цели 16 епизода, за да се компенсира съкратеното количество в шести сезон (само 8 серии ни очакват).

https://www.youtube.com/watch?v=BKpkKYuJR1g

Виждаме, че в следващия сезон Клеър все още ще се възстановява от последните си преживявания, но като цяло семейството й е в крепко здраве и относително спокойствие. То обаче ще продължи кратко, тъй като назряващата война – Американската революция – ще хвърли сянка върху щастливото им съществуване. Джейми ще бъде в дилема – дали да се отдаде на кротки старини с любовта на живота си и дъщеря си, или да се хвърли и в тази битка, за да остане верен на клетвата си да служи на британската корона. Двамата ще имат и нови съседи, с които ще се получат търкания.

Навремето, когато сериалът беше подновен едновременно за пети и шести сезон, се заблудихме, че това е проява на честата практика сериала да се поднови за една година и след това да му се поръча финален сезон, за да е сигурно, че историята ще се завърши подобаващо. Оказа се, че е било просто проява на доверие от страна на телевизионния канал Starz, която продължава и сега. Дори и в момента, въпреки че книгите скоро ще се изчерпат (излезли са 8 книги, а в пети сезон беше разказана петата и започната шестата – основателно е да вярваме, че в по-дългия седми сезон ще опукат седмата и осмата), бъдещето на сериала продължава да изглежда ярко. Диана Габалдън пише девета книга и е планирала още „няколко“, а Роналд Д. Мур, който все още е главен сценарист, дори води разговори за осми сезон и за сериал-разклонение. Но да не се изхвърляме все още, тъй като няма нищо потвърдено.

Та, можем само да поздравим феновете на „Друговремец“, че са си харесали дълголетен сериал и още много време ще ги радват с нови негови епизоди!

Не се знае кога точно ще бъде премиерата на седми сезон, само е обявено, че тя ще се състои в цели 90 минути. Не става ясно обаче дали това включва два обикновени епизода от обявените 8, или първият е двоен, което сумарно ще ни даде 9 епизода като екранно време.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата