resident evil 6 logo

Клипчета от Resident Evil 6

В дългоочакваната игра ще контролираме трима главни герои и ще се борим с разнообразни и мощни гадове!

Най-накрая нещо от Comic Con да стигне и до простолюдието, поне в категорията на игрите. Става дума за три готини клипчета от Resident Evil 6. В първото виждаме как Леон Кенеди се бори за оцеляване в метрото. Докато стреля по зомбита и кучета и опитва да спаси малкото незаразени, той трябва да избягва и профучаващите влакове. В следващото ще видим Крис Редфийлд да се бори с невидимо чудовище, а в последното – новия герой, Джейк Мюлер, който в екип се мъчи да убие огромен и добре екипиран изрод, който, като гледам, би сложил Немезис в малкия си джоб.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Изглежда има доста прогрес, в сравнение с предишните части, поне по отношение на разнообразие от движения, гадове и битки. И нищо чудно, защото това е най-големият проект в историята на Capcom – 600 души са заети с разработката на играта.

За съжаление, ако съдим по тези три клипчета, все още има какво да се желае откъм сюжет, достоверност на героите и начин на движение на историята. Но все пак това си е „Заразно зло“, ако сме изиграли и една десета от игрите дотук, знаем какво да очакваме и най-вероятно става дума за нещо положително. Поне откъм трудност едва ли ще можем да се оплачем – ако се съди по клипчетата, изглежда, че битките с големите босове ще са дълги и изморителни.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Действието се развива 15 години след инцидента в Ракуун Сити. Местата на събитията са разнообразни – от американското градче Тол Оукс, разбира се, покосено от зомби-епидемия, до Китай. Тримата главни герои имат свои собствени истории, които накрая се преплитат в една обща.

Играта излиза на 2-ри октомври за Xbox и PlayStation 3, а премиерата на компютърната версия все още не е обявена.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата