paper girl ttt

Кое е хартиеното момиче на Гийом Мюсо?

На пазара вече излезе новата книга на Гийом Мюсо „Хартиеното момиче“. Сюжета се върти около депресиран автор и героиня от негов роман, която излиза от страниците на дефектен тираж и влиза в живота му.

Изображение с име: paper_girl_cccЕдин от най-продаваните и обичаните френски автори, Гийом Мюсо, вече има ново издание на български. Новото предложение на „Изток-Запад“ към феновете му се казва „Хартиено момиче“ и е на пазара от десетина дни.

Сюжетът: популярният писател Том Бойд е изпаднал в кошмарна криза – любовта на живота му, пианистката Орор Валанкур, го е напуснала и оставила да се дави в спомени за щастливите им месеци заедно. Потънал в блатото на антидепресантите, той е неспособен да напише последната част на пожъналата феноменален световен успех „Трилогия на ангелите”. В един ден обаче всичко ще се промени… Том ще се окаже разорен, Орор – сгодена за бляскав спортист, а от дефектен тираж на последната му книга изпада една от неговите героини: зашеметяващо красивата, но душевно разбита Били. Тя ще го поведе на шеметно пътешествие, в което Том трябва да открие отново себе си и смисъла на своя живот.

Ако се съди по анотацията, „Хартиеното момиче“ предлага още и още от това, което прави Мюсо толкова успешен и четен из целия свят – трогателна драма и свръхестествени елементи. Отново имаме депресиран главен герой, който ще бъде спасен от нещо свръхестествено, в случая момиче, излязло от собственото му въображение. Макар и резюмето да не звучи много обещаващо за мъжката аудитория, това важеше и за „Защото те обичам“, а тя се оказа доста по-добра, отколкото първоначално можеше да си помисли човек. Кое е хартиеното момиче и ще успее ли да извади писателя от душевната му криза – четете в „Хартиеното момиче“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата