2 коментара
the girl with all the gifts t

Кое е момичето с всички дарби?

Трейлър за The Girl with All the Gifts

С това заглавие е нормално да си помислите, че става дума за поредната супергероиня, но „Момичето с всички дарби“ всъщност е зомби-антиутопия. Филмът е по роман на М. Р. Кери от 2014 година (който пък е адаптация на разказа „Ифигения в Аулис“ на Майк Кери – сценариста на филма) и се опитва да представи зомбитата в по-различна светлина. Критиците намират романа за свеж и се надяват кино адаптацията да запази уникалните елементи. Във филма участват Джема Артъртън, Пати Консидайн, Глен Клоус и Сениа Нануа. Режисьор ще бъде Колм МакКарти, който е работил по епизоди „Шерлок“ и „Доктор кой“, както и пилотната серия на „Криптон“.

Трейлърът по-долу е от преди две седмици, а плакатът е от вчера.

Бутон за зареждане на YouTube видео

В близкото бъдеще човечеството е почти унищожено от мутирали гъбички, които премахват свободната воля и превръщат жертвите си в жадни за плът „гладници (hungries)“. Само малка група деца изглежда са имунизирани към ефекта. Те са държани и изучавани във военна база в Англия, където жестоката доктор Колдуел експериментира с тях. Но тези деца все още имат мисли и емоции – въпреки глада си, това второ поколение гладници може да разсъждава и да чувства, което ги прави ценен ресурс за търсенето на лекарство.

Охранявани от бдителния сержант Паркс, децата се обучават в подобие на класна стая, но завързани за инвалидни колички. Едно малко момиче, Мелани, се отличава от останалите. Мелани е специална. Тя е отличничка в класната стая, проявява любопитство, въображение и привързаност към любимата си учителка, г-жа Джъстино. Когато базата е превзета от гладниците, Мелани успява да избяга с г-жа Джъстино, сержант Паркс и д-р Колдуел. Тя трябва да открие какво точно представлява и ще повлияе ли на съдбата на човечеството.

Засега The Girl with All the Gifts е предвиден за излизане по кината само във Великобритания, на 23 септември, но със сигурност ще стигне и дотук по един или друг начин.

the-girl-with-all-the-gifts

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата