1 коментар
scifimoney

Кой е по-богат – Даниел Радклиф или Робърт Панинсън?

Sunday Times публикува списък на най-богатите ненавършили 30 години великобритански актьори. 7 от 10 са с големи роли във фантастични продукции.

Изображение с име: daniel-radcliffe-photos-i16
Даниел Радклиф едва ли е осъзнавал как ще се промени животът му, когато е спечелил ролята на Хари Потър

Ако погледнете първата десетка на най-богатите млади актьори от Великобритания, ще забележите, че болшинството от тях са се появявали във фантастични филми. Явно нашият жанр се отразява добре на банковите сметки на най-талантливите (или на най-големите късметлии и връзкари – въпросът е отворен за дискусия).

Според класацията на Sunday Times най-богатият в тази категория е Даниел Радклиф. Младежът започна да трупа богатството си от малък, когато бе избран за ролята на Хари Потър. Към вече заработените 54 милиона лири, през 2011 Даниел добави още 6 – с помощта на отзвуците от магьосническата сага и главната си роля в „Жената в черно“.

Любимецът на толкова тийнейджърки и обявен за секс-символ Робърт Патинсън е на второ място. Звездата от „Здрач“ е събрал 40 милиона лири, като приносът към тази сума през последната година е в размер на 8 милиона.

Кийра Найтли малко позаряза нашия жанр в последно време, но пък е на трето място. Нейните 30 милиона я правят и най-богатият модел във Великобритания. Тя не е имала големи фантастични роли след третия „Карибски пирати“, но и трите й филма с Джони Деп и Орландо Блум стигат, за да запомним красавицата с добро. Честно казано, дори е жалко, че не я поканиха за четвъртата част.

Ема Уотсън и Рупърт Гринт също имат място в десетката. Верните другари на Хари Потър имат съответно 26 и 24 милиона. Миналата година Ема изглеждаше като най-успешната от триото, но ето че във финансово изражение не може да се пребори с основната звезда.

Изображение с име: keira-knightley-pirates-of-the-caribbean-2-5d18a
Кийра Найтли е чаровна, красива и... богата!

На седмо място е Лили Коул, чието име започнахме да чуваме отскоро. Нейните 8 милиона са натрупани основно чрез кариерата й като модел, но може би я чака бъдеще и в киното? Тя участваше като зловеща сирена в епизод от „Доктор кой“, а тази година ще я видим като мистериозна потенциална вампирка, развращаваща девиците в сиропиталището от „Дневниците на молеца“.

Сред последните места в топ 10 място намира и Роузи Хънтингтън-Уайтли. Моделката има само една роля в киното – тази на Карли от „Трансформърс: Тъмната страна на луната“, но това не й пречи с другите си ангажименти да е натрупала нескромните 5 милиона лири.

Ето и пълният списък – ако планирате да избягате във Великобритания и да си търсите богато и красиво гадже (колкото и фантастично да звучи идеята), пробвайте следните (тези с удебелените имена имат нюх и към нашия любим жанр, така че пробвайте ги с предимство):

1. Daniel Radcliffe – £54m
2. Robert Pattinson – £40m
3. Keira Knightley – £30m
4. Kiera Chaplin – £28m
5. Emma Watson – £26m
6. Rupert Grint – £24m
7. Lily Cole – £8m
8. Sarah Harding – £5m
8. Rosie Huntington-Whiteley – £5m
8. Kimberley Walsh – £5m

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата