Wheel-of-Time

„Колелото на времето“ вече е подновен за втори сезон

Сериалът The Wheel of Time е завършил снимките на първия си сезон и вече е подновен за още един.

Прекрасна новина за почитателите на поредицата „Колелото на времето“, които с нетърпение очакват сериала по нея. Снимките за първи сезон тъкмо са завършили (провели са се в Чехия) и продуцентите от Amazon Prime вече са поръчали втори сезон. Явно са доволни от направеното до момента, вярват, че ще бъде достатъчно хитово, и искат още!

Поредицата се простира върху 14 книги, като създателят и автор на първите 11 е Робърт Джордан, а останалите 3 завършват историята след смъртта на Джордан, като с нелеката задача се нагърбва Брандън Сандерсън. „Колелото на времето“ е хвалена заради богататата си и превъзходно разработена вселена с колоритни персонажи и немалко магия. За главна героиня можем да определим Моарейн Дамодред, представителка на Айез Седай, посветила живота си на Преродения дракон.

В главната роля ще бъде Розамунд Пайк, а около нея ще гледаме по-безизвестните Даниел Хени, Джоша Страдовски и Зоуи Робинс. Очаква се първи сезон да се състои от осем епизода, като всички замесени твърдят, че в сериала е инвестирано достатъчно, за да изглежда максимално добре. Досега свидетелства за това ни дава само поредица от кратки тийзърченца:

https://www.youtube.com/watch?v=DqS2xPEijpM

За разработването на The Wheel of Time се знае от 2018 година, като през последните 3 феновете точат лиги в нетърпение и си представят какъв трябва да бъде сериалът. Уви, ще трябва да почакаме сигурно още една – щом снимките са завършили току-що, значи в екипа тепърва ще монтират кадри и добавят специални ефекти.

Amazon Prime продуцират и сериала по „Властелина на пръстените“ (или по-точно по вселената, създадена от Толкин, не толкова по сюжета от централните три тома), като за него са заделени почти половин милиард долара! Очевидно от стрийминг платформата осъзнават потенциала на фентъзито и сериозно са се захванали да търсят своя еквивалент на Game of Thrones. Стискаме им палци да го намерят, както и да го завършат по-добре от споменатия – не, че ще е трудно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата