Convergence

Конвергенция в ужаса

Трейлър за независимо продуцирания Convergence

От време на време отнякъде се появява някоя независима продуцентска компания и изкарва филм, който поне на трейлър изглежда доста обещаващ. В тази новина ще ви покажем един нов хорър на Dark Sky Films, озаглавен „Конвергенция“. Не е много ясно към какво точно се отнася заглавието (важното е да няма нищо общо с „Дивергенти“), но в трейлъра към него виждаме загадъчна болница, зловеща сенчеста фигура и много луди моменти:

https://www.youtube.com/watch?v=DWSicwNovZI

Резюмета на сюжета обяснява малко повече, но оставя най-важното в тайна:

„Детектив Бен Уолс живее тих живот със съпругата и новородената си дъщеря. Той обаче е извикан обратно на работа когато местна клиника за жени експлодира. Възможно е тя да е дело на терорист, който Бен преследва. Докато разследва местопрестъплението, Бен става жертва на нова експлозия и се озовава в болница. Но когато се събужда, той изглежда жив и здрав, и готов за действие. Но по настояване на своя капитан и мистериозните обитатели на болницата, Бен е принуден да остане в рамките на сградата.

Докато се скита из учудващо празните коридори, Бен постепенно се озовава в полезрението на ангел-отмъстител-самозванец, който може би е търсеният от него терорист и е измъчван от мрачни сили, чиято цел е тайна. Усещането на Бен за това кое е реално и кое не започва да излиза от контрол, а заобикалящите го демони и свръхестествени сили сключват смъртоносна хватка около него…“

Според описанието, целта на филма е да смеси различни жанрове (криминален трилър, свръхестествен ужас, екшън) и да държи зрителя в напрежение и неведение за основната мистерия (каква е тази болница и защо обитателите й се държат така) до самия край. Обичаме такива филми, тъй че ще дадем шанс и на „Конвергенция“.

Convergence излиза по отбрани кина в САЩ на 5 февруари, а на ДВД и ВОД – на 9 февруари. Вероятно се сещате, че дори да не излезе официално в България, все ще има начин да си го свалим някъде около тези дати.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата