2 коментара
the silent sea

Корейски ужаси на Луната

Трейлър за сериала „Тихото море“.

Южна Корея продължава да пуска свои филми и сериали, които успешно се конкурират на световния пазар. До голяма степен израстването на страната в телевизионната фантастика се дължи на Netflix, които основно разпространяват продукциите й.

Следващото предложение на Южна Корея се казва The Silent Sea. То ще представлява сериал, в който група астронавти са изпратени на лунна база с определена мисия, но преживяването им далеч не отговаря на очакваното.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сред актьорите разпознаваме Бае Дуна, която сякаш вече е задължителна за продукциите на Netflix от Южна Корея. Тя стана популярна със Sense8, след което затвърди имиджа си с Kingdom.  По-наблюдателните може дори да познаят Кон Ю, който беше зарибяващия длъжници по метрото за Squid Game.

Действието на сериала се развива през 2075 година, когато Земята е останала почти без вода. Група космонавти са изпратени на изоставената лунна база „Тихото море“, за да вземат мистериозна проба, която би могла да реши земния проблем. В базата обаче ги чака неприятна изненада… Нито трейлърът, нито синопсисът обаче разкриват каква точно е тя. Режисьор и сценарист е Чой Хан-Йон, който преди сериала е направил късометражен филм със същата идея.

Сериалът ще излезе съвсем скоро, с всички епизоди накуп, на 24 декември по Netflix.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата