alena kralica

Коя е алената кралица?

Излезе „Алена кралица“ от Виктория Айвярд, изд. „Сиела“.

alena kralica ccФеновете на антиутопии като „Игрите на глада“ и „Изборът“ вече имат още едно книжно предложение, което да задоволи интересите им – „Алена кралица“ на Виктория Айвярд и „Сиела“. Романът е начало на трилогия и е дебютен за авторката, но правата за филмирането му вече са продадени на Юнивърсал и работата по следващите „Дивергенти“ в киното вече кипи.

Хората в „Алена кралица” се разделят според цвета на кръвта си. Червените са простолюдието. Смирени и поробени, те съществуват, за да служат на сребърнокръвния елит, чиито свръхестествени сили ги правят почти равни на боговете.

Мер Бароу и семейството ѝ са Червени. Тя се прехранва по улиците, краде каквото може, за да помогне на семейството си да оцелее. Загубила е надежда за бягство от гетото, което е неин дом. Но когато по странен обрат на съдбата е наета като прислуга в двореца на кралското семейство, се случва нещо немислимо. Пред очите на благородниците и двамата принцове тя разбира, че притежава тайнствена сила.

Мер е отвлечена и затворена в двореца, а червената ѝ кръв е прикрита под рокли от муселин и бижута. Но зад бляскавите кулиси на разкоша дремят вражди и коварство, а в кралския двор клокочи вътрешна война – защото да властваш е опасна игра. На фона на интригите на благородниците действията на момичето ще отприщят жесток и смъртоносен танц, който ще изправи принц срещу принц – и Мер срещу собственото ѝ сърце.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата