1 коментар
resident evil infinite darkness t

Лион Кенеди и Клеър Редфилд се завръщат в анимационен сериал

Netflix пуснаха трейлър за сериала си Resident Evil: Infinite Darkness, своеобразно продължение на римейка на Resident Evil 2.

Resident Evil 2, играта от 2019 година, е един от най-добрите римейкове, правени някога. Тя успява да запази атмосферата и предимствата на оригинала си (от далечната 1998 година), но същевременно подобрява историята, актьорската игра и, естествено, графиката. Не е изненадващо, че много бързо след това Capcom пуснаха римейк на Resident Evil 3, обявиха трейлър за Resident Evil 8 и всички очакват скоро да обявят римейк и на Resident Evil 4, най-обичаната игра в поредицата. Оказва се обаче, че Resident Evil 2 (2019) е станала толкова популярна, че ще бъде използвана за основа на нов анимационен сериал. Преди Capcom бяха пускали филми с модели от игрите си, но за пръв път ще се колаборират с Netflix за сериал. Той ще се казва Resident Evil: Infinite Darkness и главни герои в него ще са Лион Кенеди и Клеър Редфилд. Видимо, анимацията ще бъде сътворена със същите енджин и модели, които използва и римейкът на играта, с което сериалът се превръща в истинско продължение със същите визия и графика.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Все още не се знае колко точно епизода ще има сериалът и кога точно през 2021 година ще излезе той (възможно е да е през март, защото тогава е 25-тата годишнина от излизането на първата игра, но няма официална информация), но само обявяването му е достатъчно, за да развълнува феновете. За сюжета също не е известно нищо, освен че ще бъде и предистория на анимационните филми. Клеър и Лион се появиха последно в Resident Evil: Degeneration от 2008 г., чиито събития се развиват доста след тези от Resident Evil 2.

Ако някой върл фен се е притеснил, че именно това е сериалът Resident Evil, който Netflix отдавна подготвят и за който се говори от години – спокойно. Плановете за игрален сериал с живи актьори по „Заразно зло“ все още са налице, така че всичко там е наред. Притеснителното е само, че историята за него ще бъде нова, нещо като продължение на игрите, а главните герои ще бъдат децата на злодея Албърт Уескър. Тяхната история ще се развива в Ню Ракуун Сити през нашето съвремие, тоест, има възможност сериалът да няма нищо общо с игрите или да взима елементи от тяхната история избирателно, колкото да обясни някой елемент от света или характера на персонажите. Работата по него обаче още е на ранен етап, така че нямаме новини – знаем само, че Андрю Даб от „Свръхестествено“ е главен сценарист и стискаме палци да се получи нещо интересно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата