locke key

Locke & Key подновен за трети сезон още преди втори

„Лок и ключ“ се представя много добре по Netflix.

Изображение с име: locke1Нетфликсовият сериал „Лок и ключ“ е подновен за трети сезон, и то още преди втори да е излязъл. Сериалът, базиран на едноименния комикс на Джо Хил и Габриел Родригес, разказва за семейство Лок, което се нанася в имението на починалия баща. Децата – Тайлър, Кинзи и Боуд, откриват мистериозни ключове, които отварят врати, водещи ги към пътешествия в други светове. Втори сезон беше поръчан през март и снимките му започнаха през септември. Явно всичко по продукцията върви много добре, защото продуцентите още отсега искат повече епизоди.

Подновяването е част и от по-голяма сделка, сключена между главната сценаристка Меридит Ейвърил и Netflix. Договорът изисква от Ейвърил да доставя повече съдържание на стрийминг платформата, включващо както този сериал, така и други проекти. Ще бъде интересно да видим дали проклятието на Netflix с максимума от три сезона ще удари и Locke & Key или този сериал ще бъде от малкото преминали границата.

Ревютата за продукцията са доста положителни, някои сравняват сериала със Stranger Things и The Haunting of Hill House, два от големите хитове на сайта. Има обаче и критики за това, че адаптацията е спестила много от хорър елементите в оригинала.

Втори сезон се очаква през 2021.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата