StarWarsWallpaper1024

Лукасфилм ще правят още разклонения за отделни герои

Да се готвят Боба Фет и Оби-Уан Кеноби.

Отзивите за „Соло: История от Междузвездни войни“ засега са в рамките на очакваното – че филмът не е лош и върлите съвременни фенове ще са доволни, но за останалите няма кой знае колко много причини да ходят на кино (ние още не сме се изказвали по въпроса, този път ще гледаме филма по-късно). Но въпреки че започва да се усеща лека умора от истории от една далечна галактика, продуцентите нямат никакво намерение да забавят темпото.

Вчера беше обявено, че Джеймс Манголд е нает да напише и да режисира филм, посветен на Боба Фет. За този персонаж отдавна се говори, дори по едно време Джош Трънк беше нает да режисира, но все още няма нищо реално свършено. Боба Фет е ловецът на глави, който залавя Хан Соло в „Империята отвръща на удара“. Там не е чак толкова важен герой, но в последствие се появява в много книги, комикси и анимационния сериал Star Wars: The Clone Wars. Манголд тепърва започва да работи по своята история за героя, така че още не се знае нито кой ще го играе, нито къде и кога ще се развива действието.

Изображение с име: Star-Wars-Empire-Boba-Fett-Jason-Wingreen
Боба Фет с Дарт Вейдър и Ландо в „Империята отвръща на удара“.

Отдавна се говори и за филм с Оби-Уан Кеноби, като Юън Макгрегър неколкократно е заявявал, че е повече от навит да се върне в ролята (той игра младия учител-джедай в епизоди І до ІІІ). Там обаче все още няма нищо официално потвърдено и дори още никой не работи по сценарий, въпреки че уж имаше намерения филмът да се снима през 2019 г.

Отскоро се говори и за отделно разклонение с Ландо Калризиан, изигран от Доналд Глоувър. Актьорът много се е наслаждавал на ролята си, включително и на пансексуалния аспект от нея (имаше няколко статии, посветени на флуидната сексуалност на героя в „Соло: Истории от Междузвездни войни“). Глоувър се чувства готов да оглави свой собствен филм, а от Дисни не пропускат да похвалят изпълнението му до момента.

Олдън Еренрайх пък е подписал договор за участие в три филма, така че е напълно възможно младият Хан Соло да се появи отново на кино, дори да оглави собствена трилогия, ако „Соло“ се представи добре.

Отделно, слухове има за идеи за филми относно Джаба Хътянина и дори младия Йода, но те са доста по-малко вероятни да се реализират. Независимо кои ще са следващите уважени персонажи от Star Wars, Дисни явно ще я уважава още много дълго.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата