3 коментара
10407691 10202870912275886 6774820443154880705 n

„Мечове в морето“ с премиера на срещата на Цитаделата

На срещата ще бъде представена още „Кръвта на Олимп“, както и ще се обсъди това, което знаем, за „Хобит: Битката на петте армии“.

mechove v moreto ccНаближава денят за голямата среща на фентъзи клуб „Цитаделата“ за тази година. Тя ще се проведе на 26 октомври от 15:00 в София, дом на културата „Средец“.

Основните събития, предвидени за срещата, са 3. Най-важното е премиерата на новия сборник с фентъзи разкази „Мечове в морето“. Той е третият поред след излизането на „Мечове в града“ и „Мечове в леда“. Авторите и произведенията, които взимат участие в антологията, са:

Александър Драганов – „Тримата пазители и проклятието на морето“
Бранимир Събев – „Водният град“
Донко Найденов – „Плазмената материя“
Иван Димитров – „Океан“
Lady Pol the Beloved – „Морска звезда“
Милен Станиславов – „Стоманена целувка“
Мирослав Петров – „Съкровището на Атлантис“
Сибин Майналовски – „Адско приключение“
Явор Цанев – „Море от мечове“

Желаещите да се сдобият с бройка е добре да се свържат с някой от авторите директно, тъй като те се издават сами, а поради нелоялни практики в българските книжарници разпространението няма да е много широко. Повечето от тях имат профили във фейсбук, където и citadelata.com си има отворена група.

Другите два важни елемента от голямата среща на „Цитаделата“ са представянията на „Кръвта на Олимп“, петата и последна книга от епоса за Пърси Джаксън на Рик Риърдън, и историята за ХОБИТ от Толкин до Джаксън. Феновете на тези поредици могат да научат нещо ново или просто да се срещнат и поговорят с ентусиасти като тях.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата