goosebumps-poster-cropped

Международен трейлър за Goosebumps

Р. Л. Стайн се завръща с всичките си забавни хорър-творения наведнъж във филма „Goosebumps: Страховити истории“!

Р. Л. Стайн е емблематичен за 90-те години творец. Неговата поредица книжки Goosebumps, по която има и сериал, е нещо, с което много от децата на този период са отраснали. В България не е чак толкова известен, въпреки че част от книжките са издадени и тук, но в световен мащаб е един от най-продаваните автори на детска литература. Наричат го Стивън Кинг на детския ужас.

Е, именно заради тези отраснали с него деца съществува днес филмът Goosebumps, който предстои да излезе през октомври. В него писателят ще се завърне, играейки себе си, но с него в нашия свят ще навлязат и всичките му чудовища. Вижте трейлъра към него:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Почитателите на книжките ще видят много познати лица във филма – има поне 25 препратки към чудовищата от тях. Във филма Р. Л. Стайн пише книгите си като начин да прочисти въображението си, като по този начин той буквално заключва създадените от него чудовища в творбите си. Новото момче в квартала обаче отваря една от книгите и пуска чудовищата от ума на автора в реалния свят. Градчето Грийндейл Мериленд никога няма да е същото след този инцидент.

Филмът изглежда подходящ за малки и големи, като напипва комбинацията от ужаси и комедия добре. Не изглежда особено високобюджетен, но всъщност Сони са му отпуснали 85 милиона долара – повече от ясен знак на доверие към франчайза, който може би ще заживее нов живот. Старият сериал има 74 епизода, а излезлите книги от поредицата са над 180. С числа като тези, Goosebumps изглежда наистина има потенциал да се превърне в хит, макар и в по-скромни мащаби.

„Goosebumps: Страховити истории“ излиза на 23 октомври.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата