wargames

MGM залага на класиките

От студиото ще преродят WarGames, RoboCop и Carrie

Финансовите проблеми на студиото MGM го карат да не предприема излишни рискове с нови продукции, а просто да заснема наново вече доказали се заглавия.

Роберто Агуайър-Сакаса ще отговаря за римейка на филма от 1976 Carrie. Агуайър-Сакаса постигна голям успех с мюзикъла Spider-Man: Turn Off the Dark и сега носи оговорността да зарадва феновете на Стивън Кинг. Новата версия на Carrie ще е много по-близо до книгата на Кинг, а това, че е в добри ръце, доказва и фактът, че Сакаса е адаптирал творби на Кинг към комикси и е запознат с творчеството му.

Историята на оригинала е следната: непопулярна тинейджърка, чиято майка е религиозна фанатичка, често търпи подигравките и дразненията на по-популярните си съученици. Един ден обаче чашата прелива, тя се пречупва и открива скритите си способности, за да стигне до ужасяващо отмъщение.

Друг проект, с който MGM се надява да се отблъсне от дъното, е рестартирането на RoboCop поредицата. Идеята мина през редица спънки още от възникването си. През 2008 „Робокоп“ беше започнат, като начело застана Дарън Аронофски (Black Swan), но студиото фалира и първият опит си остана дотам. Сега е време за втори дубъл и нещата изглеждат по-обещаващи. Хосе Падила ще режисира лентата, а сценарият ще бъде написан от Джош Зетумър. В интервю Падила споделя за новия RoboCop:

Това е проект, който от самото начало разработваме с Джош Зетумър (сценариста), и всъщност нямаме краен срок. Когато сценарият стане достатъчно добър, ще започнем да снимаме.

Oригиналният филм от 1987 разказва за смъртно ранен полицай, който се връща на служба след като е превърнат в силен киборг, за да се бори с престъпленията по улиците на Детройт.

Хардкор-феновете на жанра също няма да бъдат подминати от MGM. След като „Трон“ получи своето продължение след близо 30 години, сега и друга „гийк“ класика от осемдесетте ще види голям екран. WarGames ще бъде написан и режисиран от Сет Гордън. В оригиналното заглавие Матю Бродерик се подвизава като компютърен бог, който намира вратичка във военна програма като я мисли за компютърна игра. Неговите действия могат да доведат до ядрена трета световна война. Филмът отнася три оскара – за най-добър звук, най-добра кинематография и най-добър сценарий. Г-н Гордън ще трябва доста да се потруди, за да постигне същите успехи.

И трите проекта са в начален статий на разработка, но се надяваме, че всичко ще мине гладко и филмите ще стигнат до кинозалите. SciFi.bg ще следи новините за филмите и ще ви съобщи, когато сценариите бъдат завършени и се подберат актьори за главните роли.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата