2 коментара
damsel t

Мили Боби Браун и Netflix ще правят фентъзи

Актрисата, станала известна с ролята на Единадесет от „Странни неща“, продължава колаборацията със стрийминг платформата.

Stranger Things е чудесен сериал, произвел много звезди – една от които е Мили Боби Браун, която играе Единадесет – момичето, върху което са провеждани експерименти, в крайна сметка оставили я със суперсили. Измежду различните сезони на сериала тя участва и в много други проекти – както още нетфликсови продукции като „Енора Холмс“, така и кино блокбъстъри като „Годзила: Кралят на чудовищата“ и „Годзила срещу Конг“.

По всичко личи, че Netflix ще продължат да капитализират обичта на зрителите към нея с още филми. Следващият съвместен проект на стрийминг платформата и младата актриса (която още няма 20 навършени години) е фентъзи на име „Девойка“ – с препратка към фразата „девойка в беда“, само дето тук едва ли ще е в беда и едва ли ще чака да бъде спасена от красивия принц. Даже напротив – според синопсиса Елоди започва като смирена принцеса, съгласила се да се омъжи за принц Хенри. Но предателското кралското семейство има други планове за нея – хвърля я в пещера като жертва, за да плати дълга си към мощен дракон. Тъй като няма кой да я спаси, тя трябва сама да се превърне в смел герой и да се пребори за оцеляването си.

Изображение с име: damsel

Режисьор ще бъде Хуан Карлос Фреснадийо, известен с „28 седмици по-късно“, а сценарист – Дан Мозо от „Бързи и яростни 10“. Заделени са 70 милиона долара бюджет, което за филм без киноразпространение не е малко. С други думи, явно ще се гони акцент върху екшъна и публиката на други нетфликсови продукции като The Old Guard, Red Notice, Extraction, Mother и т.н.

Освен Мили, която ще играе смелата принцеса Елоди, в актьорския състав ще видим и други популярни лица – Анджела Басет (American Horror Story, Black Panther) ще бъде мащехата на Елоди – Лейди Бейфорд, Робин Райт (House of Cards, Blade Runner) ще играе кралица Изабел, Рей Уинстон (The Departed) ще е кралят, а Шохре Агдашлу (The Expanse, 24) се присъединява в неизвестна засега роля.

Естествено, филмът ще се забави заради стачката в Холивуд – трябваше да излезе в края на тази година, но няколко пъти беше отлаган все по-напред във времето и процесът вероятно ще продължи.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата