the walking dead our world

На лов за зомбита

И The Walking Dead пуска AR-игричка тип Pokemon GO.

Чудили ли сте се дали бихте оцелели в зомби апокалипсис? Какво би било да се биете с орди немъртви рамо до рамо с любимите си персонажи от сериала „Живите мъртви“? Необходим ви е само смартфон с добра батерия и прилична откъм интернет мобилна услуга, за да си отговорите на тези въпроси. По-късно тази година ще излезе играта за Android и iOS – The Walking Dead: Our World, в която ще можете да трепете зомбита в места от вашето лично обкръжение. Вижте как ще изглежда тя:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ако вече сте играли Pokemon GO, веднага ще забележите приликите с нея. Но „Живите мъртви“ далеч не са първите, които копират формулата – от нея скоро ще се възползват също „Джурасик свят“ и „Ловци на духове“. В крайна сметка – няма лошо, стига потребителите да се забавляват. Въпросът е дали успехът на покемоните може да бъде повторен със зомбита или формулата бързо ще се изтърка. Но дори и с този опит да не се получи, игрите от бранда на The Walking Dead са достатъчно много и сега.

Междувременно, изпълнителният продуцент на сериала Скот Гимпъл наскоро е заявил, че вселената му може да се разшири и отвъд „Пази се от живите мъртви“, така че възможно е скоро да видим и други разклонения.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата