ghostbusters-3-logo

Ghostbusters GO

Очаква ни мобилна игричка с добавена реалност по „Ловци на духове“.

Помните ли Pokemon GO? Такава всеобхватна мания не се забравя лесно. На същия принцип ще работи Ghostbusters World – играчите ще могат буквално да ловят духове с телефоните си, разхождайки се по улицата. Играта ще включва всички духове от филмите, както и призраци от всички творби във франчайза – комикси, анимационни сериали и т.н.

Бутон за зареждане на YouTube видео

„Ловци на духове“ е емблематичен филм от 80-те години, който тогава беше тотален хит, но така и не можа да повтори успеха си. Продължението беше сравнително разочароващо както от творческа, така и от финансова гледна точка, а римейкът от 2016 г. отнесе хейта на публиката още преди да е излязъл. Любопитно е, че през 2009 година е излязла и игра, на име Ghostbusters: The Video Game, която практически замества третия филм.

Днес актьорите от оригиналния състав не са навити да се прави каквото и да било с тяхно участие, но собствениците на правата не мислят да оставят поредицата да умре. Концепцията за лов на духове с телефон наистина пасва на франчайза, но остава да видим дали ще проработи, след като Pokemon GO я изчерпа за повечето хора.

Все още няма премиерна дата, но ни е обещана версия както за Android, така и за iOS.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата