1 коментар
helix-season-2-poster

Наближава новият сезон на Helix

Тази година ни очаква нова зараза на ново място.

Първият сезон на Helix беше посрещнат със смесени чувства от зрителите и критиците, но доброто беше достатъчно като количество и качество, за да се поръча втори сезон на иначе амбициозния сериал по Syfy. Тази година обаче, вместо да се върнем в депресиращата ледена база, ще посетим ново място – красив остров. Там обаче ужасите и изолацията ще бъдат не по-малко – нова зараза превръща хората в нов вид кръвожадни зомбита, а конспирацията зад „Илария“ достига нови мащаби.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Както виждате, част от оцелелите след първи сезон ще се завърнат и ще продължат историите си. Вероятно е обаче немалко от тях да умрат тази година – все пак Helix не е от сериалите с нисък брой жертви. Разбира се, ще имаме и нови персонажи, които да умират по брутални начини или пък да се присъединяват към сплотения екип на лекарите.

Официалното резюме на сюжета гласи следното:

След като едва избягаха от Арктик Биосистемс, оцелелите от първи сезон се опитват да забравят ужасите в базата. Но когато работата им ги отнася до мистериозен и отдалечен залесен остров, те бързо откриват, че конспирацията на корпорация Илария е много по-мащабна и мрачна, отколкото са подозирали, и че смъртоносен нов вирус представлява заплаха, която никой не е смятал за възможна.

Новият сезон започва на 16 януари.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата